Žaklinina poslovna karijera u samom početku nije imala nikakve poveznice s hranom, a kamoli sa slastičarstvom. Žakline je kao diplomirana ekonomistica radila u banci, pa potom u marketingu, a kolače i torte pripremala je samo za svoje najmilije, širu obitelj i prijatelje.
Žakline, ili Žak kako je od milja zovu prijatelji, od rane mladosti beskrajno uživa u stvaranju ukusnih slastica, a jedini veći užitak od toga joj je vidjeti zadovoljstvo na licima dobrih ljudi koji u njima uživaju.
Nakon brojnih pohvala koje je dobila za svoje vlastite recepte slastica, torta, kolača i pita, ideja o otvaranju slastičarne je došla sasvim logično.
Žakline u svojoj slastičarnici 'Amelie' , koju je otvorila 2010. u Zagrebu, nudi slastice izrađene od sastojaka domaće proizvodnje i po recepturama i procesima proizvodnje koje je sama osmislila. U početku je sama pripremala torte i kolače, no nakon svega par mjeseci zaposlila je sada već uhodanu ekipu.
Žakline neprestano radi na uvođenju novih okusa i inovacija u ponudu svoje slastičarnice, koju prepoznaje i struka. Najnovija slastica od četiri sloja, Vranyczany torta , dobitnica je priznanja za najbolju tortu stručnog žirija u sklopu natječaja Tortoboj na Festivalu slastica Slatki gušti.
Prije godinu dana otvorila je treću slastičarnicu, i to pored najvećeg zagrebačkog parka, Maksimira.
Iako je sudjelovala u prijašnjim sezonama slastičarko-natjecateljskog showa 'Tri, dva, jedan – peci!' kao gostujući član žirija , Žakline se neizmjerno veseli što će ove godine biti punopravni član. Želja joj prenijeti svoja znanja i iskustva natjecateljima, no priznaje da će pravedno dijeliti ocijene.
Priznajemo, jedva čekamo vidjeti kako se Žakline snalazi u novom studiju showa 'Tri, dva, jedan – peci!', koji će se vrlo skoro početi prikazivati na malim ekranima .