Rođena Splićanka oduvijek je bila zaljubljena u kuhanje, no zbog Jamieja Olivera se opasno zainteresirala za to zanimanje, i to kada je imala samo 16 godina. Sve dok ga nije upisala na CIA, slastičarstvo je smatrala hobijem. No s vremenom se hobi pretvorio u strast, a strast u zanimanje.
Mamut opominje da je u slastičarstvu najviše bitno držati se recepta, ali pri stvaranju novih proizvoda, Tea često kombinira različite recepte. U obitelji Mamut, obično Teina mama napravi svoj tradicionalni Stollen, no ove će godina naša lijepa Tea biti zadužena za slastice jer će, kako kaže, biti u posjetu obitelji svoga dečka, koje će iznenaditi orahnjačom i makovnjačom.
Svatko od nas je sigurno probao nešto neobično pa tako i naša lijepa Tea.
- Sladoled od slatkastog korijena pastrnjaka koji ima fantastičnu aromu, isto tako kombinacija slatkih cherry rajčica, kada je njihova sezona, s bobičastim voćem – otkrila je Tea veselo.
U intervjuu za Story, jedna od najboljih domaćih slastičarki Tea Mamut je s čitateljima podijelila tri ukusna deserta za blagdane. Mi vam donosimo jedan!
Ne propustite novu sezonu 'Tri, dva, jedan - peci', koja na RTL-u počinje 12. prosinca!
CUPCAKES OD MRKVE I ĐUMBIRA
(za 12 kom)
Za biskvit:
130 g brašna
100 g šećera
žličica sode
žličica soli
100 ml ulja
2 jaja
3 mrkve (160 g)
korica 1 naranče
50 g oraha
Za kremu:
115 g maslaca sobne temperature.
250 g krem-sira
100 g šećera u prahu
malo naribanog đumbira (probajte osjeti li se dovoljno)
orasi za ukrašavanje
1. U zdjelu stavite sve suhe sastojke.
2. Naribajte mrkvu, orahe isjeckajte na manje komadiće.
3. U zasebnu zdjelu stavite sve mokre sastojke i spojite sa suhima. Na samom kraju dodajte mrkvu i orahe.
4. Stavite peći u kalupe za muffine obložene papirnatim košaricama.
5. Peći 20-ak minuta na 180C.
6. Za kremu šećer i maslac kremasto izmiksajte. Dodajte krem-sir i đumbir te samo kratko miksajte dok se ne sjedini.
7. Stavljajte na ohlađene muffine i ukrasite orasima.