Ostalo

Tea Mamut: 'I cherry rajčice mogu biti sastojak u desertu!'

Jedna od najboljih domaćih slastičarki, Tea Mamut, otkriva za Story kako će provesti božićne blagdane, ali predstavlja i tri ukusna recepta.

Press
07.12.2016 15:19

Rođena Splićanka oduvijek je bila zaljubljena u kuhanje, no zbog Jamieja Olivera se opasno zainteresirala za to zanimanje, i to kada je imala samo 16 godina. Sve dok ga nije upisala na CIA, slastičarstvo je smatrala hobijem. No s vremenom se hobi pretvorio u strast, a strast u zanimanje.

Mamut opominje da je u slastičarstvu najviše bitno držati se recepta, ali pri stvaranju novih proizvoda, Tea često kombinira različite recepte. U obitelji Mamut, obično Teina mama napravi svoj tradicionalni Stollen, no ove će godina naša lijepa Tea biti zadužena za slastice jer će, kako kaže, biti u posjetu obitelji svoga dečka, koje će iznenaditi orahnjačom i makovnjačom.

Svatko od nas je sigurno probao nešto neobično pa tako i naša lijepa Tea.

- Sladoled od slatkastog korijena pastrnjaka koji ima fantastičnu aromu, isto tako kombinacija slatkih cherry rajčica, kada je njihova sezona, s bobičastim voćem – otkrila je Tea veselo.

U intervjuu za Story, jedna od najboljih domaćih slastičarki Tea Mamut je s čitateljima podijelila tri ukusna deserta za blagdane. Mi vam donosimo jedan!

Ne propustite novu sezonu 'Tri, dva, jedan - peci', koja na RTL-u počinje 12. prosinca!

Cupcakes od mrkve i đumbira

CUPCAKES OD MRKVE I ĐUMBIRA

(za 12 kom)

Za biskvit:

130 g brašna

100 g šećera

žličica sode

žličica soli

100 ml ulja

2 jaja

3 mrkve (160 g)

korica 1 naranče

50 g oraha

Za kremu:

115 g maslaca sobne temperature.

250 g krem-sira

100 g šećera u prahu

malo naribanog đumbira (probajte osjeti li se dovoljno)

orasi za ukrašavanje

1. U zdjelu stavite sve suhe sastojke.

2. Naribajte mrkvu, orahe isjeckajte na manje komadiće.

3. U zasebnu zdjelu stavite sve mokre sastojke i spojite sa suhima. Na samom kraju dodajte mrkvu i orahe.

4. Stavite peći u kalupe za muffine obložene papirnatim košaricama.

5. Peći 20-ak minuta na 180C.

6. Za kremu šećer i maslac kremasto izmiksajte. Dodajte krem-sir i đumbir te samo kratko miksajte dok se ne sjedini.

7. Stavljajte na ohlađene muffine i ukrasite orasima.