1.Topli kolač od tamne čokolade / Lava kolač
Ovaj kolač izvana mora biti hrskav, a iznutra potpuno tekuć. Čim se smjesa pripremi, stavlja se u kalupe i odmah ide u pećnicu. Ne treba odstajati na sobnoj temperaturi. Smjesa se ne smije staviti do vrha kalupa, već prst do vrha, s obzirom da se kolač diže tijekom pečenja pa bi mogao izaći iz kalupa. Kalup staviti u pećnicu u samu sredinu, na rešetku, nikako na dno jer morate koristiti i gornje i donje grijače. Kolač stavite peći 10 minuta prije serviranja u dobro ugrijanoj pećnici za 200C. Kolač će se izvana stegnuti i početi peći, a u sredini će ostati tekući. Međutim, kolač treba okretati prilikom hlađenja kako bi se kolač izvana dodatno stvrdnuo. Servira se uz sladoled od vanilije i listić mente te sviježe jagode ili neko drugo bobičasto voće.
2.Kako znati kada su žumanjci dovoljno izlupani (umiješani) sa šećerom?
Kada se između dva prsta rastegnuti dio smjese pretvori u želatinasta nit ili kada mikser okrenete naopačke, a smjesa ne curi i nije tekuća.
3.Smjesa od želatine i jaja se nikako ne smije staviti u frižider!
Prva zajednička kreacija Tee i Žakline zakomplicirala je superfinale. Marijana i Dubravka su umjesto jedne torte na dva kata, pred žiri donijeli dvije zasebne torte, dok se Domagoju i Jakovu torta urušila u hladnjaku. Međutim, niti jedan par nije slušao savjete žirija!
Za prvi čokoladni kat natjecatelji su trebali pripaziti jer je biskvit bez brašna - kore pri hlađenju ne smiju popucati, niti se prepeći u pećnici. Drugi kat je bio Žaklinin, s mousseom od naranče. Žakline je nekoliko puta naglašavala da želatinu ne smiju ukuhavati u kremu nego je dodati nakon što se smjesa makne s vatre, a slatko vrhnje ne smije pretući jer će imati mrvice u sebi.
Jedan od savjeta bio je da se krema od naranče mora pravovremeno napraviti, preliti na biskvit i ohladiti kako bi torta zadržala oblik. No, najvažniji savjeti svakako su bili sljedeći: da se smjesa od želatine i jaja nikako ne smije staviti u frižider, jer će se stisnuti i postati grudasta, te da se mousse nikada ne radi u zadnji čast jer želatini treba sat vremena da se stegne.