Sastojci:
0,750 kg brašna
1 vrećica suhog kvasca
0,5 dl slane tople vode
0,5 dl jogurta
0,01 dl travarice
0,01 dl ruma
2 žlice grožđica
Ribana korica limuna
0,030 kg mljevenih badema
1 l ulja
Za posipanje:
Šećer u prahu
Vanilin šećer
Priprema:
U zdijelu ubacite brašno i kvasac, u sredini napravit rupu u koju dodate blago osoljenu toplu vodu pomješanu s jogurtom. Tada tijestu dodate travaricu, rum, grožđice, naribanu limunovu koricu i mljevene bademe. Tijesto se miješa kuhačom dok ne počen puštat mjehuriće, ako je pregusto dodati još tople vode, a ako je prerijetko dodati malo brašna. Tijesto pustiti pokrivena da odstoji 0,5 h.
U srednje vruće ulje žlicom koju stalno umačete u hladno ulje oblikujte okrugle fritule koje pržite u ulju. Kada se isprže, izvaditi ih francuskom rupičastom žlicom i odložiti na kuhinjski papir da se odmaste, pa sljedeći niz isto tako, sve dok se ne isprže sve fritule. Na kraju posipati šećerom u prahu pomješanim sa vanilin šećerom.