Ostalo

Fritule

Press
14.12.2016 20:14

Sastojci:

0,750 kg brašna

1 vrećica suhog kvasca

0,5 dl slane tople vode

0,5 dl jogurta

0,01 dl travarice

0,01 dl ruma

2 žlice grožđica

Ribana korica limuna

0,030 kg mljevenih badema

1 l ulja

Za posipanje:

Šećer u prahu

Vanilin šećer

Priprema:

U zdijelu ubacite brašno i kvasac, u sredini napravit rupu u koju dodate blago osoljenu toplu vodu pomješanu s jogurtom. Tada tijestu dodate travaricu, rum, grožđice, naribanu limunovu koricu i mljevene bademe. Tijesto se miješa kuhačom dok ne počen puštat mjehuriće, ako je pregusto dodati još tople vode, a ako je prerijetko dodati malo brašna. Tijesto pustiti pokrivena da odstoji 0,5 h.

U srednje vruće ulje žlicom koju stalno umačete u hladno ulje oblikujte okrugle fritule koje pržite u ulju. Kada se isprže, izvaditi ih francuskom rupičastom žlicom i odložiti na kuhinjski papir da se odmaste, pa sljedeći niz isto tako, sve dok se ne isprže sve fritule. Na kraju posipati šećerom u prahu pomješanim sa vanilin šećerom.

Pročitajte još
Epizoda 3: Tehnički zadatak - Fritule