Sastojci:
Potrebno:
Za izradu ove torte trebali bismo najmanje 2x (dva komada) okrugla kalupa, promjera fi 18-20 cm.
Priprema:
Masnoću, šećer i vaniliju izmiksati, zatim dodati jedno po jedno jaje. Sipati brašno i sve promiješati da se smjesa ujednači, a zatim na kraju dodati mlijeko. Smjesu podijeliti na 6 jednakih dijelova, zatim ih obojiti u ljubičastu, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i crvenu boju. Biskvite peći na 200 C oko 12-13 minuta, u plehu veličine 18-20 cm.
Umiješajte to u ostatak mlijeka i stavite na paru da se skuha. Kuhati je desetak minuta,nakon što je voda u donjoj posudi prokuhala. U vruću kremu dodajte razlomljenu bijelu čokoladu, miješajte dok se ne otopi. Ohladite. Pjenasto izradite maslac sa šećerom u prahu. Dodavajte žlicu po žlicu ohlađene kuhane kreme, izmješajte mikserom. Na kraju umiješajte mascarpone. Kremu podijelite u 5 jednakih djelova, i nafilajte tortu. Ukrasiti po želji. Na tacnu staviti prvi biskvit, zatim ga prefilovati s dvije kašike fila i tako raditi naizmjenično dok imate biskvita. Na kraju cijelu tortu prefilovati i ukrasiti po želji.