Sastojci:
Priprema:
Trebamo kist za bojanje ( mali ). Odvojiti bjelanca od žumanaca (3 žumanca sačuvati za fil). Miksati bjelanca sa mrvicom soli, postepeno dodati šećer i miksati dok se ne dobije fin i sjajan snijeg; dodati i 2 žumanca i kratko iz miksati. Prosijati brašno, kakao i prašak za pecivo i ručno umiješati u snijeg samo lagano prevrćući smjesu. Svježe ili smrznute maline usitnite (izgnječite) da dobijete 250 ml pirea, odvojiti malo i pomiješati sa gustinom i šećerom. Ostatak staviti na šporet i kad se zagrije umiješati gustin i skuhati žele. U toplo dodati i kockicu maslaca. Ako je biskvit ohlađen, pažljivo odrolajte i skinite pek papir. Premažite želeom od malina. Posebno iz miksati 150 ml vrhnja za šlag i pomiješati sa prethodnom smjesom, kratko iz miksati da se sve fino sjedini (koristila sam biljni šlag 5+, a ako koristite mliječno vrhnje, pripremite i 5g (1/2 kesice) želatine koju ćete pripremiti po uputama na vrećici i iz miksati u krem na kraju, ali sami procijenite da li vam je krema dovoljno gusta i da li je potreban želatin, detaljnije u napomeni). Ovako opakovan rolat će dobiti fin i okrugao oblik. Kad je rolat dovoljno rashlađen, raspakovati ga, rastopiti na pari 100 gr mliječne čokolade sa malo sl. vrhnja i pomiješati je sa preostalom četvrtinom kreme i premazati rolat, ukrasiti po želji Krema od čokolade: masnoću pjenasto izmijesimo. U kotlić stavimo šećer, kakao, jaja i mlijeko. Tučemo u vrućoj vodenoj kupki dok se smjesa ne zgusne, a potom je ohladimo u hladnoj vodi. U kremu ulijemo rum, pa je miješajući ulijevamo u izmiješanu masnoću.