Ostalo

Igor i Tamara: Sky high raffaello torta

Press
13.12.2016 20:15

Sastojci:


Za izradu ove torte trebamo: termometar, dva kalupa promjera 6 incha i 3 incha visine, stolni mikser

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180C. Dva kalupa promjera 6 incha-3 incha visok) premažite masnoćom. U zdjelu stavite bjelanjke te ih vrlo lagano i malo ulupajte. Dodajte mlijeko, kokosovo mlijeko i ekstrakt kokosa te dobro izmiješajte i odložite sa strane. U posebnoj zdjeli pomiješajte sve suhe dijelove, te također ostavite sa strane. U samostojeći mikser dodajte masnoćui šećer te lagano miksajte sve dok ne dobijete kremastu teksturu cca 3 minute. Ukoliko se smjesa bude ljepila za rubove zdjele od miksera spatulom lagano spuštajte smjesu sve dok smjesa ne postane homogena.Umiješano tijesto podijelite u dva kalupa i stavite peći cca 60 min. Za kremu od sira, masnoćulupajte sve dok ne postane pahuljast. Dodajte krem sir i šećer te nastavite miksati sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Kokos tostirajte te ga nakon završetak miksanja kreme dodajte u kremu, te odložite sa strane. Dok se bjelanjci tuku zakuhajte sirup od šećera. Prokuhajte vodu s šećerom. Kad sirup na termometru dosegne 110*C maknite ga s vatre te polako dodavajte u smjesu s bjelanjcima te ih tucite na slaboj brzini. Maslac izrežite na sitnije kockice, te dodavajte tučenim bjelanjcima jedan po jedan i tucite na srednjoj brzini. Dodavajte postepeno prosijani šećer u prahu te pojačajte mikser na najjače. U posudi s debelim dnom otopite bijelu čokoladu, te je dodajte u kondenzirano mlijeko, te odložite sa strane. Od oba biskvita prerežite na jednake dijelove da dobijete šest komada biskvita. Ostavite i malo kreme s kojom ćete premazati cijelu tortu izvana. Donji dio torte do dolje posipajte kokosovim brašnom, a vrh prelijte s bijelom čokoladnom glazurom, isto tako do pola torte i kako bi se dio s tankim slojem butter cream vidio. Torta prije posluživanja barem neka 30 minuta odstoji u hladnjaku.