Ostalo

Igor i Tamara: Zebra kolač

Press
14.12.2016 20:15

Sastojci:

Potrebno: Trebamočetvrtasti kalup promjera 35x20cm. Za biskvit prosijte sve suhe sastojke osim kakaa u prahu. Napravite udubljenje u sredini i tu dodajte sve mokre sastojke osim vode.

Priprema:

Pomiješajte smjesu lagano mikserom, sada u tankom mlazu dodajete vodu uz lagano miksanje. Podijelite smjesu na pola, ali tako da vam malo više ostane svijetle smjese. U drugu manju polovicu dodajte dvije žlice vode i 20 g kakaa. Pomiješajte.U kalup za pečenje obložen pak-papirom uljevajte malo svijetle pa tamne smijese naizmjenice dok ne potrošite svu smjesu. Kad potrošite smjesu malo protresite kalup po podlozi da se smjesa izjednači i čačkalicom pravite krugove da se smjesa po vrhu prošara.Tako dobijete zebra uzorak. Stavite u zagrijanu pećnicu na 170*C na 35-40 minuta. U četvrtastom kalupu 35x20 cm mlaki biskvit prelijte hladnim mlijekom u koji dodajte malo ruma. Kad biskvit upije sve mlijeko premažite ga džemom od marelica. Za kremu u mlijeku i 100 ml vrhnja za šlag na laganoj vatri rastopite čokoladu. U posudu za miksanje stavite 250 ml vrhnja za šlag. Krenite miksati na laganoj brzini i u tankom mlazu dodajite mlaku čokoladu. Miksajte na lagano,dok ne dobijete laganu muss teksturu. Premažite kremu po kolaču. Stavite na hlađenje. Po želji pospite ribanom čokoladom ili prelijte čokoladnom glazurom.