Ostalo

Igor i Tamara: Zebra kolač

Press
2016-12-14 20:15

Sastojci:

Potrebno: Trebamočetvrtasti kalup promjera 35x20cm. Za biskvit prosijte sve suhe sastojke osim kakaa u prahu. Napravite udubljenje u sredini i tu dodajte sve mokre sastojke osim vode.

Priprema:

Pomiješajte smjesu lagano mikserom, sada u tankom mlazu dodajete vodu uz lagano miksanje. Podijelite smjesu na pola, ali tako da vam malo više ostane svijetle smjese. U drugu manju polovicu dodajte dvije žlice vode i 20 g kakaa. Pomiješajte.U kalup za pečenje obložen pak-papirom uljevajte malo svijetle pa tamne smijese naizmjenice dok ne potrošite svu smjesu. Kad potrošite smjesu malo protresite kalup po podlozi da se smjesa izjednači i čačkalicom pravite krugove da se smjesa po vrhu prošara.Tako dobijete zebra uzorak. Stavite u zagrijanu pećnicu na 170*C na 35-40 minuta. U četvrtastom kalupu 35x20 cm mlaki biskvit prelijte hladnim mlijekom u koji dodajte malo ruma. Kad biskvit upije sve mlijeko premažite ga džemom od marelica. Za kremu u mlijeku i 100 ml vrhnja za šlag na laganoj vatri rastopite čokoladu. U posudu za miksanje stavite 250 ml vrhnja za šlag. Krenite miksati na laganoj brzini i u tankom mlazu dodajite mlaku čokoladu. Miksajte na lagano,dok ne dobijete laganu muss teksturu. Premažite kremu po kolaču. Stavite na hlađenje. Po želji pospite ribanom čokoladom ili prelijte čokoladnom glazurom.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.