Sastojci:
Priprema:
125 ml vina i 140 g šećera zakuhati stalno miješajući. Kuhati još koju min da alkohol ispari. Skinuti s vatre te dodati 280g mljevenih lješnjaka, vanilin šećer, koricu pola limuna, bjelanjak i rum. Dobro izmiješati i pustiti da se ohladi. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lisnato tijesto podijelite na dva dijela, te ih razvaljujte tako da od jedne polovice dobijete krug promjera oko 24 cm, a od druge malo veći, oko 26 cm. Manji krug se stavlja na protvan na koji smo stavili papir za pečenje te rub namažemo razmućenim žumanjkom. Probockati tijesto na više mjesta te na njega rasporediti nadjev, pokriti ga gornjim tijestom i dobro prilijepiti rubove. Također i gornje tijesto probockati na više mjesta i staviti ga peći oko 35 min. Zadnjih 10 min namazati tijesto preostalim žumanjkom i posuti bademovim listićima.