Ostalo

Jakov i Domagoj: Hrskavi adventski vijenac

Press
20.12.2016 20:15

Sastojci:

BISKVIT:

Dobro izmiješati žutanjke sa 100g šećera, jednim vanilin šećerom i 4 žlice tople vode. Primiješati 3 žlice ruma. Smjesi žutanjaka dodavati naizmjence pomiješane obje vrste brašna (125g glatkog i 2 žlice škrobnog) sa 100g maka i snijeg od bjelanjaka. Uliti tijesto u namašćeni i pobrašnjeni kalup u obliku vijenca. Peći 40 min na 180C.

KROKANT:

Sitno nasjeckati orahe. U tavici topiti 150g meda i 7 žlica šećera da se dobije svijetli karamel. Pomiješati s orasima. Tako dobiveni krokant izliti na namašćenu aluminijsku foliju i staviti hladiti..kad se skroz ohladi, natrgati ga i stuckati.

Naranče oguliti i sa šećerom i malo vode dinstati na vatri. Kad se šećer otopi i dovoljno se izdinsta, propasirati i dodati škrobno brašno razmućeno u soku od naranče.

Slatko vrhnje istući i primiješati šlagfix. Ohlađeni vijenac prerezati dva puta. Dva donja biskvita premazati pripremljenom marmeladom od naranči, nanijeti sloj slatkog vrhnja i posipati dijelom krokanta. Na vrh staviti treći list pa vijenac namazati tučenim slatkim vrhnjem i posipati krokantom.