Ostalo

Jakov i Domagoj: Tradicionalna božićna torta s kremom od sira

Press
15.12.2016 20:15

Sastojci:

Priprema:

U posudu staviti 300g brašna, pola žličice sode bikarbone, 1 žličicu cimeta, 140g muscovado šećera i 50g smeđeg šećera te razraditi malo žlicom da ne bude grudica. Dodati 2,5 dcl ulja, 4 jaja, 2 naribane jabuke pa sve zajedno izraditi mikserom.

Na kraju umiješati 100g nasjeckanih oraha. Izliti smjesu u kalup i peći 45 min na 180C. Ostaviti da se tijesto ohladi. Za to vrijeme pripremiti kremu.

100g maslaca sobne temperature, 400g krem-sira, 100g muscovado šećera, 4 žlice meda pomiješati da se dobije jednolična smjesa. Ohlađeno tijesto prerezati. Na donji dio staviti dio kreme, a ostatak premazati po gornjem dijelu torte. U posudici kratko s malo šećera, vanilin šećera i limunova soka zakuhati 2 jabuke narezane na ploške da malo omekšaju, pa ih poslagati po torti i posuti listićima melise.