Ostalo

Katija i Kristina: Božićna kugla iznenađenja

Press
2016-12-16 20:15

Sastojci:

Priprema:

Marcipan

- 200 g bademovog brašna

- 200 g šećera u prahu

- 1 bjelanjak

Sjedinimo sastojke za izradu marcipana pa dodajemo boje. Od marcipana radimo figurice.

Kupola

- 200 g tamne čokolade

- 20 g maslaca

Čokoladu otopimo na pari uz dodatak malo soli i masnoće. Sa silikonskim kistom premazujemo silikonsku polukuglu u dva sloja. Kad se osuši izvadimo iz kalupa.

Crna torta

- 6 jaja

- 200 g šećera u prahu

- 200 g Zvijezda stolni

- 100 g oraha

- 50 g kakaa u prahu

- 100 g čokolade

Žumanjke miješati sa šećerom u prahu pa dodati pjenasto izmiješani maslac. Dodati orahe, kakao, otopljenu čokoladu i na kraju tučeni bjelanjak

Pola smjese peći na 180C oko 40min. Drugu polovicu staviti u frižider. Pečeno tijesto preliti ohlađenim i ukrasiti.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.