Sastojci:
Priprema:
Marcipan
- 200 g bademovog brašna
- 200 g šećera u prahu
- 1 bjelanjak
Sjedinimo sastojke za izradu marcipana pa dodajemo boje. Od marcipana radimo figurice.
Kupola
- 200 g tamne čokolade
- 20 g maslaca
Čokoladu otopimo na pari uz dodatak malo soli i masnoće. Sa silikonskim kistom premazujemo silikonsku polukuglu u dva sloja. Kad se osuši izvadimo iz kalupa.
Crna torta
- 6 jaja
- 200 g šećera u prahu
- 200 g Zvijezda stolni
- 100 g oraha
- 50 g kakaa u prahu
- 100 g čokolade
Žumanjke miješati sa šećerom u prahu pa dodati pjenasto izmiješani maslac. Dodati orahe, kakao, otopljenu čokoladu i na kraju tučeni bjelanjak
Pola smjese peći na 180C oko 40min. Drugu polovicu staviti u frižider. Pečeno tijesto preliti ohlađenim i ukrasiti.