Sastojci:
Priprema:
Tijesto
- 250g Zvijezda stolni
- 200g šećera
- 1 vanilin šećer
- žličice soli
- 3 jaja
- 750g brašna
- 2 praška za pecivo
- Korica limuna
Pomiješamo brašno s praškom za pecivo. Miksamo masnoćus obje vrste šećera i soli u pjenastu smjesu. Polako miksajući dalje dodajemo jedno po jedno jaje. Dodati limunovu koricu i brašno polako mijesiti dok ne dobijemo glatko tijesto. Ostaviti tijesto da odstoji na 30 min zamotano u foliju. Peći na 180C oko 8-10 min.
Ukrašavanje:
- 100 g tvrdih bombona kao npr.505 s crtom
Keksima s kalupom izvadimo unutrašnji dio koje napunimo s tučenim tvrdim bombonima prije pečenja.
Royal Iceing:
- 440g šećera u prahu
- 30g meringue praha
- žličice extrata od vanilije
- 120-180ml tople vode
Poveže se šećer u prahu i meringue prah. Dodajemo vodu i miksamo na srednjoj ili visokoj brzini dok se sastojci ne sjedine 5-7min. Obojati po želji i staviti u dreser vrećicu. Otvorenu dreser vrećicu treba omotati vlažnom krpom da se na otvoru Iceing ne osuši.