Ostalo

Katija i Kristina: Domaći keksi

Press
19.12.2016 20:15

Sastojci:

Priprema:

Tijesto

- 250g Zvijezda stolni

- 200g šećera

- 1 vanilin šećer

- žličice soli

- 3 jaja

- 750g brašna

- 2 praška za pecivo

- Korica limuna

Pomiješamo brašno s praškom za pecivo. Miksamo masnoćus obje vrste šećera i soli u pjenastu smjesu. Polako miksajući dalje dodajemo jedno po jedno jaje. Dodati limunovu koricu i brašno polako mijesiti dok ne dobijemo glatko tijesto. Ostaviti tijesto da odstoji na 30 min zamotano u foliju. Peći na 180C oko 8-10 min.

Ukrašavanje:

- 100 g tvrdih bombona kao npr.505 s crtom

Keksima s kalupom izvadimo unutrašnji dio koje napunimo s tučenim tvrdim bombonima prije pečenja.

Royal Iceing:

- 440g šećera u prahu

- 30g meringue praha

- žličice extrata od vanilije

- 120-180ml tople vode

Poveže se šećer u prahu i meringue prah. Dodajemo vodu i miksamo na srednjoj ili visokoj brzini dok se sastojci ne sjedine 5-7min. Obojati po želji i staviti u dreser vrećicu. Otvorenu dreser vrećicu treba omotati vlažnom krpom da se na otvoru Iceing ne osuši.