Ostalo

Katija i Kristina: Vijenac s marcipanom

Press
20.12.2016 20:15

Sastojci:

Tijesto

- 500g glatkog brašna

- 30g svježeg kvasca

- 50g šećera

- 80g zvijezda stolnni

- 250ml mlijeka

- Malo soli

- Korica limuna

- Korica naranče

Kvasac pustiti da se diže uz malo mlijeka, šećera i brašna. Dodati brašno u uzašli kvasac i otopljenu masnoćusa soli i limunovim i narančinim koricama. Umijesiti tijesto i ostaviti da se diže.

Marcipan

- 100 g bademovog brašna

- 100g šećera u prahu

- Malo bjelanjka

Od navedenih sastojaka umijesiti marcipan.

Nadjev

- 2 bjelanjka

- 2 žlice šećera

- 150g oguljenih i samljevenih badema

- 200g marcipana

- 20ml ruma

Istući lagano bjeljanjak. Dodati bademe, marcipan, šećer i rum. Tijesto razvaljati i premazati nadjevom te savinuti kao orahnjaču. Prerezati na pola. Zamotati oba dijela u obliku pletenice. Ostaviti da se diže oko 25 min.Peći na 220C oko 40 min na drugoj prečki odozdo.

Premaz

- 4 žlice šećera u prahu

- 2 žlice limunovog soka

Pomiješati šećer i limun te premazati vruću pletenicu.

Dekoracija

- 100g badema

- 10 kandiranih trešanja

- 100g marcipana koji smo već napravili

- Zelena boja