Sastojci:
Tijesto
- 500g glatkog brašna
- 30g svježeg kvasca
- 50g šećera
- 80g zvijezda stolnni
- 250ml mlijeka
- Malo soli
- Korica limuna
- Korica naranče
Kvasac pustiti da se diže uz malo mlijeka, šećera i brašna. Dodati brašno u uzašli kvasac i otopljenu masnoćusa soli i limunovim i narančinim koricama. Umijesiti tijesto i ostaviti da se diže.
Marcipan
- 100 g bademovog brašna
- 100g šećera u prahu
- Malo bjelanjka
Od navedenih sastojaka umijesiti marcipan.
Nadjev
- 2 bjelanjka
- 2 žlice šećera
- 150g oguljenih i samljevenih badema
- 200g marcipana
- 20ml ruma
Istući lagano bjeljanjak. Dodati bademe, marcipan, šećer i rum. Tijesto razvaljati i premazati nadjevom te savinuti kao orahnjaču. Prerezati na pola. Zamotati oba dijela u obliku pletenice. Ostaviti da se diže oko 25 min.Peći na 220C oko 40 min na drugoj prečki odozdo.
Premaz
- 4 žlice šećera u prahu
- 2 žlice limunovog soka
Pomiješati šećer i limun te premazati vruću pletenicu.
Dekoracija
- 100g badema
- 10 kandiranih trešanja
- 100g marcipana koji smo već napravili
- Zelena boja