Kolibri tortu prema receptu Sanje Sajko može napraviti svatko. Dovoljno je jedan sat slobodnog vremena, nekoliko sastojaka i dobra volja!
Sastojci:
2,5 dl maslinovog ulja
35 dag brašna
1 žličica cimeta
35 dag šećera
4 zrele banane
42,5 dag ananasa
1 žličica ekstrakta vanilije
5 dag oraha, tostiranih i narezanih
2 jaja
žličice sode bikarbone
Krema:
20 dag ABC krem-sira
30 dag šećera u prahu
15 dag margarina
2 limete
Priprema:
U zdjelu stavite sve suhe sastojke i pomiješajte ih. U drugu zdjelu stavite ulje, zgnječene banane, narezan ananas, ekstrakt vanilije, jaja i orahe. Obje smjese izmiješajte i podijelite tijesto u tri dijela. Pecite u kalupu za torte promjera 24 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Svaki biskvit pecite na 180C 20 minuta.
Mikserom pjenasto izmiješajte margarin i šećer u prahu i zatim dodajte krem-sir i limetu. Sve zajedno izmiješajte. Podijelite kremu na tri dijela. Na jedan dio biskvita stavite dio kreme, pa ga poklopite s drugim dijelom biskvita na koji ćete opet staviti kremu. Tako sva tri dijela biskvita 'pokrijte' s kremom i posložite u oblik torte. Ukrasite jestivim cvijećem po želji...
Dobar tek!