Ostalo

Kolibri torta

Zavirili smo u kuharicu slatkih recepata pobjednice druge sezone slastičarsko-natjecateljskog showa 'Tri, dva, jedan – peci!' i pronašli još jedan odličan recept!

Press
16.11.2016 11:09

Kolibri tortu prema receptu Sanje Sajko može napraviti svatko. Dovoljno je jedan sat slobodnog vremena, nekoliko sastojaka i dobra volja!

Sastojci:

2,5 dl maslinovog ulja

35 dag brašna

1 žličica cimeta

35 dag šećera

4 zrele banane

42,5 dag ananasa

1 žličica ekstrakta vanilije

5 dag oraha, tostiranih i narezanih

2 jaja

žličice sode bikarbone

Krema:

20 dag ABC krem-sira

30 dag šećera u prahu

15 dag margarina

2 limete

Priprema:

U zdjelu stavite sve suhe sastojke i pomiješajte ih. U drugu zdjelu stavite ulje, zgnječene banane, narezan ananas, ekstrakt vanilije, jaja i orahe. Obje smjese izmiješajte i podijelite tijesto u tri dijela. Pecite u kalupu za torte promjera 24 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Svaki biskvit pecite na 180C 20 minuta.

Mikserom pjenasto izmiješajte margarin i šećer u prahu i zatim dodajte krem-sir i limetu. Sve zajedno izmiješajte. Podijelite kremu na tri dijela. Na jedan dio biskvita stavite dio kreme, pa ga poklopite s drugim dijelom biskvita na koji ćete opet staviti kremu. Tako sva tri dijela biskvita 'pokrijte' s kremom i posložite u oblik torte. Ukrasite jestivim cvijećem po želji...

Dobar tek!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.