Ostalo

Kuglof od banane i čokolade

Press
19.12.2016 20:14

Tijesto:

3 jaja, razdvojena

150 g Zvijezda stolni

1 zrela banana

60 g kokosa

130 g šećera

40 ml mlijeka ili 7 žlica

150 g glatkog brašna

7 g praška za pecivo (1/2 vrećice)

1 žlica kakaa

50 g sjeckanih oraha

žličice soli

Glazura:

- 150 g mliječne čokolade

- 150 ml vrhnja za šlag

Kokos za posuti po vrhu.

Namastite kalup za kuglof i pospite brašnom. Zagrijte pećnicu na 180C.Izgnječite bananu vilicom. U zasebnu zdjelu izmješajte brašno, prašak za pecivo, sol i kokos. Izmiksajte maslac sa pola količine šećera dok ne postanu pjenasti i potom usipajte jedan po jedan žumanjak. Dodajte odjedanput mješavinu brašna, praška, soli I kokosa te mlijeko. Na samom kraju stavite bananu i sjeckane orahe.

U zasebnoj zdjeli izmiksajte snijeg od bjelanjaka u koji postepeno dodajte ostatak šećera. Zatim 1/3 snijega umiješajte špatulom u prethodnu smjesu sa žumanjcima a onda dodajte ostatak. Smjesu podijelite na pola, u jednu dodajte kakao i kratko promiješajte. Zatim naizmjenično ulijevajte smjese u kalup kao kod mramornog kolača.Kuglof pecite oko 35 minuta Ili kad čačkalica izađe suha onda je gotovo. Za glazuru zakuhajte vrhnje, prelijte preko nasjeckane čokolade i miješajte dok se ne sjedini i nestane komadića. Prelijte preko ohlađenog kuglofa kokosom.

U slast!

Pročitajte još
Epizoda 6: Tehnički zadatak - kuglof