Ostalo

Kukuruzna zlevenka ili zlevka

Press
13.12.2016 20:14

Sastojci:

0,250 kg svježeg kravljeg sira

0,150 kg šećera

1 l mlijeka

0,250 kg jaja

1 l domaćeg vrhnja

0,015 kg soli

0,300 kg kukuruznog brašna

0,300 kg pšeničnog brašna

4 praška za pecivo

Šećer za posipanje

0, 200 l domaćeg vrhnja za serviranje

Priprema:

U zdjeli zajedno pomiješati svježi kravlji sir, šećer, mlijeko, jaja, domaće vrhnje, sol, obje vrste brašna i prašak za pecivo. Kada se miješanjem dobije srednje gustu smjesu, izliti je na namašćeni lim za pečenje i peći na 180C dok ne porumeni. Tada pustiti da zlevanka malo odstoji, posuti je po volji mljevenim šećerom i služiti izrezanu u kocke sa tučenim ušećernim kiselim vrhnjem.

Pročitajte još
Epizoda 2: Tehnički zadatak - Zlevanka