Sastojci:
0,250 kg svježeg kravljeg sira
0,150 kg šećera
1 l mlijeka
0,250 kg jaja
1 l domaćeg vrhnja
0,015 kg soli
0,300 kg kukuruznog brašna
0,300 kg pšeničnog brašna
4 praška za pecivo
Šećer za posipanje
0, 200 l domaćeg vrhnja za serviranje
Priprema:
U zdjeli zajedno pomiješati svježi kravlji sir, šećer, mlijeko, jaja, domaće vrhnje, sol, obje vrste brašna i prašak za pecivo. Kada se miješanjem dobije srednje gustu smjesu, izliti je na namašćeni lim za pečenje i peći na 180C dok ne porumeni. Tada pustiti da zlevanka malo odstoji, posuti je po volji mljevenim šećerom i služiti izrezanu u kocke sa tučenim ušećernim kiselim vrhnjem.
Pročitajte još
Epizoda 2: Tehnički zadatak - Zlevanka