Talijanski način pripreme:
140 g bademovog brašna
140 g šećera u prahu
100 g bjelanjaka sobne temperature (podijeliti na dva dijela po 50 g)
100 g šećera
40 gvode
1. S bademovim brašnom i šećerom u prahu isti je kao i kod francuskog načina pripreme. U smjesu od bademovog brašna i šećera u prahu dodati 50 gbjelanjaka i dobro sjediniti. Dodati boju.
2. Preostale bjelanjke tući u snijeg.
3. Vodu i šećer skuhati do vrenja (118-120C) ilagano uliti usnijeg od bjelanjaka i miksati ugustu i sjajnu smjesu.
4. Merengu umiješati u smjesu od bademovog brašna. Dobro i pažljivo sjediniti u glatku i sjajnu smjesu.
5. Podjeliti u više posuda i dodavati boje po želji.
6. Zagrijati pećnicu na 150 i peći/sušiti nekih 18 min.
7. Punjenja po izboru na bazi bijele čokolade/voće, ganache, buttercream/voće itd.