Ostalo

Macaroni

Press
21.12.2016 15:12

Talijanski način pripreme:

140 g bademovog brašna

140 g šećera u prahu

100 g bjelanjaka sobne temperature (podijeliti na dva dijela po 50 g)

100 g šećera

40 gvode

1. S bademovim brašnom i šećerom u prahu isti je kao i kod francuskog načina pripreme. U smjesu od bademovog brašna i šećera u prahu dodati 50 gbjelanjaka i dobro sjediniti. Dodati boju.

2. Preostale bjelanjke tući u snijeg.

3. Vodu i šećer skuhati do vrenja (118-120C) ilagano uliti usnijeg od bjelanjaka i miksati ugustu i sjajnu smjesu.

4. Merengu umiješati u smjesu od bademovog brašna. Dobro i pažljivo sjediniti u glatku i sjajnu smjesu.

5. Podjeliti u više posuda i dodavati boje po želji.

6. Zagrijati pećnicu na 150 i peći/sušiti nekih 18 min.

7. Punjenja po izboru na bazi bijele čokolade/voće, ganache, buttercream/voće itd.

Pročitajte još
Epizoda 8: Tehnički zadatak - Macaroni