Potrebno:
Jedan svježi kvasac
Jedna žličica šećera
Jedna žličica glatkog brašna
Jedan žutanjak
Jedno jaje
Jedan vanilin šećer
100 g šećera
Naribana limunova korica
Dvije žlice ruma
1 dcl suncokretovog ulja
Pola litra mlijeka
300 g mljevenih oraha
300-400 g šećera
2 vanilin šećera
1 žlica meda
2 limunove korice
4 dcl mlijeka
1 žlica ruma
Grožđice
30 g Zvijezda stolni
Dvije čaše ulja za premaz
300 g mljevenog maka
1 žlica čistog pekmeza od šljiva
Priprema orahnjače i makovnjače:
Pomiješati kvasac, šećer i brašno s 1dcl toplog mlijeka, koji potom ostaviti da se podigne.Izmiješati jaja, šećer, naribati koricu limuna, rum, vanilin šećer smlijekom i brašnom pa postepeno miješatidok se ne odvoji od kuhače. Ostaviti da se digne cca sat vremena, a za to vrijeme napraviti nadjev.Pomiješati orahe sašećerom i vanilin šećerom tekoricom limuna. Mlijeko zagrijatite pofuriti postepeno po orasima, isto ponoviti s makom.Tijesto razvaljati, namazati uljem i otopljenim Zvijezda stolnim, namazati nadjevomi posuti grožđicama.Peći na 180-200 stupnjeva do sat vremena!