Ostalo

Marijana i Dubravka: Čarobni vijenac

Press
20.12.2016 20:15

Sastojci:

Od svih sastojaka za tijesto, umiješajte tijesto i ostavite na toplom da odstoji sat vremena. Lješnjake i ostale sastojke za nadjev dobro promiješajte i pripremite nadjev. Kad se tijesto udvostručilo, razvaljajte ga u pravokutni oblik 60x40 cm. Tanko premazati nadjev po tijestu. Ali uz duži rub ostaviti 10 cm prostora koji ćete premazati jajima da bi se rolada zalijepila. Oblikovati u roladu i vodom spojiti vrhove u vijenac. Škarama zarezati roladu svakih 3-4 cm, ali pazeći da ju ne prerežete do kraja. Cijeli vijenac premažite žumancem i jajetom i ostavite da odmori još 45 minuta. Ispeći na 170 C, 30-40 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Ostaviti da se malo ohladi dok ne pripremite glazuru. Lješnjake kratko prepecite na teflonskoj tavi na žlici maslinovog ulja nakon što ste ih oljuštili. Promiješajte šećer u prahu, mlijeko i javorov sirup u gustu glazuru. Silikonskim kistom premažite cijeli vijenac i posipajte ga sjeckanim lješnjacima.