Ostalo

Marijana i Dubravka: Zašpelani orehi

Press
2016-12-15 20:15

Sastojci:


Priprema:


U mlakom mlijeku otopiti kvasac i pustiti da nabubri. U posebnu zdjelu promiješati mokre sastojke i u njih dodavati brašno i na kraju ubaciti kvasac. Umijesiti tijesto i pustiti da odstoji 30-40 minuta. Orahe i šećer preliti vrućim mlijekom, dodati rum i čokoladu te pustiti da se ohladi.

Tijesto se razvalja i premaže filom, zamota u štrucu, stavi u lim za pečenje i pusti da odstoji 30 minuta dok se digne. Peći u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva, 40-50 minuta.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.