Ostalo

Medvjeđe šape

Press
11.11.2016 11:29

Sastojci:

1 šalica šećera

1 jaje

2 šalice brašna

1 šalica masti

1 šalica mljevenih oraha

malo sode bikarbone

malo muškatnog oraščića

malo soli

malo korice limuna

malo vanilije

(1 šalica = 2 dcl)

1. Mast, šećer i jaje dobro izmutiti. U dobro umućeno dodati prosijano brašno, pomiješano sa sodom bikarbonom, muškatnim orašćićem, solju i mljevenim orasima. Dobro izraditi tijesto.

2. Modlice pobrašniti i u svaku staviti kuglicu tijesta. Pritisnuti lagano i oblikovati tijesto u modli. Voditi računa da se ne stavi puno tijesta jer ono tijekom pečenja naraste.

3. Peći u pećnici na 180C između 15-20 minuta, odnosno dok tijesto ne porumeni.

4. Pečene šape izvaditi iz modlica i posipati šećerom u prahu preko cijedila ili uvaljati ih direktno u šećer u prahu - po želji.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.