Ostalo

Mihajela i Luca: 321 mamurluk

Press
16.12.2016 20:15

Sastojci:

Priprema:

Staviti vodu i šećer da zakipe u sirup. Preliti preko čokolade i miješati dok se ne poveže. Dodati masnoću. U drugoj zdjeli miksati jaja sa smeđim šećerom da se smjesa poveže. Umiješati u smjesu s čokoladom. Izliti u kalup i peći 30 min na 170 stupnjeva.
Za marshmallow od vanilije želatinu u prahu namočiti u 1,2 dcl hladne vode. Kada nabubri s nastruganom mahunom vaniliije zagrijavati dok se ne otopi. Skuhati šećer i vodu u sirup. Kada je sirup na 100 stupnjeva početi miksati bjelanjke. Kada je sirup na 118 stupnjeva, izliti ga u tankom mlazu uz miksanje na bjelanjke. Nakon sirupa na isti način dodati i želatinu, miksati dok smjesa ne postane pjenušava i sjajna. Staviti u kalupe obložene papirom za pečenje i gustinom. Ohladiti.
Natopiti želatinu u vodi dok ne nabubri. U posudi pomiješati sok od limete i votku. Zagrijati želatinu i uliti u mješavinu limete i votke, izliti u kalup i staviti u frižider.