Potrebno:
800 ml vrhnja za kuhanje
Dva vanili štapića
95 g šećera
Jedan vanilin šećer
6 listića želatine
Za umak:
Limun
300 g šumskog voća
70 g šećera
100 ml crvenog vina
100 ml vode
Jedna ravna žličica gustina
Za karamelizira ne bademe:
50 grama šećera u prahu
50 g listići badema
Postupak:
U vrhnje za kuhanje dodamo šećer i na uzduž prerezane mahune vanilije. Želatinu na mučimo u hladnoj vodi desetak minuta. Dobro rukama ocijedimo. Vrhnje za kuhanje sa vanilijom i šećerom kuhamo na srednjoj vatri oko 15 minuta, mahune izvadimo van, dodamo namočenu želatinu i miješamo da se otopi. Panna cottu na točimo u čašice i stavimo da se hladi. Kod serviranja umočimo čašice kratko u vrelu vodu prije izvrtanja da se panna cotta odpusti od stjenki.
Za umak od šumskog voća pomiješamo sve sastojke osim 100 g voća kojeg ostavimo sa strane. Sve sastojke prokuhamo i usitnimo štapnim mikserom. Procijedimo kroz fino sito i dodamo preostalih 100 g voća, ohladimo.
Karamelizirani bademi
Listići badema pržimo na tavi paziti da ne izgore već samo posmeđe, smanjim u vatru i dodamo šećer u prahu čekamo dok se šećer ne otopi i lagano karamelizira, dobro promiješamo te izlijemo na papir da se ohlade
Serviramo tako da panna cottu izvrnemo, prelijemo umakom i pospemo karameliziranim bademima.