Ostalo

Panna cotta s kremom od šumskog voća i karameliziraim bademima

Press
18.12.2017 23:59

Potrebno:

800 ml vrhnja za kuhanje

Dva vanili štapića

95 g šećera

Jedan vanilin šećer

6 listića želatine

Za umak:

Limun

300 g šumskog voća

70 g šećera

100 ml crvenog vina

100 ml vode

Jedna ravna žličica gustina

Za karamelizira ne bademe:

50 grama šećera u prahu

50 g listići badema

Postupak:

U vrhnje za kuhanje dodamo šećer i na uzduž prerezane mahune vanilije. Želatinu na mučimo u hladnoj vodi desetak minuta. Dobro rukama ocijedimo. Vrhnje za kuhanje sa vanilijom i šećerom kuhamo na srednjoj vatri oko 15 minuta, mahune izvadimo van, dodamo namočenu želatinu i miješamo da se otopi. Panna cottu na točimo u čašice i stavimo da se hladi. Kod serviranja umočimo čašice kratko u vrelu vodu prije izvrtanja da se panna cotta odpusti od stjenki.

Za umak od šumskog voća pomiješamo sve sastojke osim 100 g voća kojeg ostavimo sa strane. Sve sastojke prokuhamo i usitnimo štapnim mikserom. Procijedimo kroz fino sito i dodamo preostalih 100 g voća, ohladimo.

Karamelizirani bademi

Listići badema pržimo na tavi paziti da ne izgore već samo posmeđe, smanjim u vatru i dodamo šećer u prahu čekamo dok se šećer ne otopi i lagano karamelizira, dobro promiješamo te izlijemo na papir da se ohlade

Serviramo tako da panna cottu izvrnemo, prelijemo umakom i pospemo karameliziranim bademima.