Tijesto:
250 ml vode
125 ml ulja
prstohvat soli
150 g brašna
4 veća jaja
Slastičarska krema:
1 l mlijeka
8 žumanjaka
175 g šećera
100 g gustina
mahuna vanilije
50 g maslaca
Chantilly:
200-300 g slatkog vrhnja
šećer u prahu
vanilija
Ostalo:
šećer u prahu
Priprema:
1. Vodu prokuhati s uljem i prstohvatom soli, te umiješati brašno. Miješati na laganoj vatri 5-10 min dok lagano ne zamiriši, te ručno umiješati jedno po jedno jaje. Potrebno je dobiti glatku i gustu smjesu.
2. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu s krupnim zvjezdastim nastavkom i istisnite 20-tak hrpica na pek papirom obložen pleh. Ako koristite jako krupan zvjezdasti nastavak, bit će dovoljno da napravite jednu razinu tijesta sa čuperkom (čuperak zagladite vlažnim prstom da ne bi gorio tijekom pečenja).
3. Pecite na 200C otprilike 40 min (pukotine trebaju poprimiti lijepu zlatnu boju). Peciva ohladite i prerežite.
4. Za kremu izmiksajte žumanjke sa šećerom i dodajte gustin rastopljen s malo mlijeka. U smjesu lagano dolijevajte kipuće mlijeko koje ste prokuhali s mahunom vanilije, te neprestano miješajte. Vratiti smjesu na vatru i kuhati dok se ne zgusne, stalno miješati, dodati maslac. Prekriti kremu prozirnom folijom i potpuno ohladiti.
5. Slatko vrhnje istući s vanilijom i šećerom u prahu.
6. Na donju polovicu tijesta slastičarskom vrećicom sa zvjezdastim nastavkom rasporediti prvo slastičarsku kremu pa chantilly. Pokriti gornjim dijelom peciva koji ste prethodno posuli šećerom u prahu.