Ostalo

Princez uštipci

Press
15.11.2016 11:44

Tijesto:

250 ml vode

125 ml ulja

prstohvat soli

150 g brašna

4 veća jaja

Slastičarska krema:

1 l mlijeka

8 žumanjaka

175 g šećera

100 g gustina

mahuna vanilije

50 g maslaca

Chantilly:

200-300 g slatkog vrhnja

šećer u prahu

vanilija

Ostalo:

šećer u prahu

Priprema:

1. Vodu prokuhati s uljem i prstohvatom soli, te umiješati brašno. Miješati na laganoj vatri 5-10 min dok lagano ne zamiriši, te ručno umiješati jedno po jedno jaje. Potrebno je dobiti glatku i gustu smjesu.

2. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu s krupnim zvjezdastim nastavkom i istisnite 20-tak hrpica na pek papirom obložen pleh. Ako koristite jako krupan zvjezdasti nastavak, bit će dovoljno da napravite jednu razinu tijesta sa čuperkom (čuperak zagladite vlažnim prstom da ne bi gorio tijekom pečenja).

3. Pecite na 200C otprilike 40 min (pukotine trebaju poprimiti lijepu zlatnu boju). Peciva ohladite i prerežite.

4. Za kremu izmiksajte žumanjke sa šećerom i dodajte gustin rastopljen s malo mlijeka. U smjesu lagano dolijevajte kipuće mlijeko koje ste prokuhali s mahunom vanilije, te neprestano miješajte. Vratiti smjesu na vatru i kuhati dok se ne zgusne, stalno miješati, dodati maslac. Prekriti kremu prozirnom folijom i potpuno ohladiti.

5. Slatko vrhnje istući s vanilijom i šećerom u prahu.

6. Na donju polovicu tijesta slastičarskom vrećicom sa zvjezdastim nastavkom rasporediti prvo slastičarsku kremu pa chantilly. Pokriti gornjim dijelom peciva koji ste prethodno posuli šećerom u prahu.