1 paket lisnatog tijesta
PRVA SMJESA
0,200 kg žumanjaka
0,350 kg glatkog brašna
0,270 kg šećera
2 vanilin šećer
0,200 l mlijeka
DRUGA SMJESA
0,140 l mlijeka
0,100 l vode
1 vanilin šećera
TREĆA SMJESA
0,330 kg bjelanjaka
0,200 kg šećera u prahu
Sastojke za prvu smjesu izmiješati električnim mikserom.
Za drugu smjesu zakuhati mlijeko, vodu i vanilin šećer, pa kad smjesa zavrije maknuti ju s vatre i uliti u prvu smjesu. Neprestano miješati smjesu petnaestak minuta dok se prva i druga smjesa ne povežu i zgusnu u gustu kremu.
Za treću smjesu istući snijeg od bjelanjaka i šećera u prahu pa ju lagano umiješati u gornju smjesu dok je vruća.
Lisnato tijesto razvaljati tanko u dvije kore i staviti peći na obrnuti lim za pečenje.
Kad su kore pečene, položiti prvu koru na lim i preliti ju vrućom smjesom pa poklopiti s drugom korom.
Kad se samoborske kremšnite malo ohlade posuti ih sa šećerom u prahu, razrezati i servirati mlake.
