Ostalo

Samoborske kremšnite

Press
15.12.2016 20:14

1 paket lisnatog tijesta

PRVA SMJESA

0,200 kg žumanjaka

0,350 kg glatkog brašna

0,270 kg šećera

2 vanilin šećer

0,200 l mlijeka

DRUGA SMJESA

0,140 l mlijeka

0,100 l vode

1 vanilin šećera

TREĆA SMJESA

0,330 kg bjelanjaka

0,200 kg šećera u prahu

Sastojke za prvu smjesu izmiješati električnim mikserom.

Za drugu smjesu zakuhati mlijeko, vodu i vanilin šećer, pa kad smjesa zavrije maknuti ju s vatre i uliti u prvu smjesu. Neprestano miješati smjesu petnaestak minuta dok se prva i druga smjesa ne povežu i zgusnu u gustu kremu.

Za treću smjesu istući snijeg od bjelanjaka i šećera u prahu pa ju lagano umiješati u gornju smjesu dok je vruća.

Lisnato tijesto razvaljati tanko u dvije kore i staviti peći na obrnuti lim za pečenje.

Kad su kore pečene, položiti prvu koru na lim i preliti ju vrućom smjesom pa poklopiti s drugom korom.

Kad se samoborske kremšnite malo ohlade posuti ih sa šećerom u prahu, razrezati i servirati mlake.

Pročitajte još
Epizoda 4: Tehnički zadatak - Samoborske kremšnite