Osnovno tijesto za tart
Sastojci:
150 g Zvijezda stolni
60 g šećera
Jedno jaje
200 g brašna
5 g soli
Postupak:
Od sastojaka umijesimo glatko tijesto, razvaljamo ga na debljinu 2 centimetra i ohladimo20 minuta u frižideru. Kad se tijesto ohladilo, napravimo kuglu koju razvaljamo između dviju folijada bude 5 centimetara većeg promjera od samog kalupa. Skinemo gornji dio folije i na tijesto naopakookrenemo kalup, sve brzo preokrenemo na pravu stranu.Utisnemo rubove i višak tijesta na gornjem rubu kalupa odrežemo nožem. Pečemo tzv.'blind' ili 'čoravo' tijesto, tako da ovo pokrijemo folijim i sgornje strane usipamo suhi slanutak, 20 minuta na 190 stupnjeva.
Nadjev od mascarponea i borovnica
Sastojci:
200 g mascarponea
Jedan žutanjak
60 g šećera
50 g vrhnje za kuhanje
Koricajednog limuna
Postupak:
Vrhnje za kuhanje, žutanjak išećer izmiješamo u glatku masu, dodamo mascarpone i ribanu koricu limuna. Dobro izradimo štapnim mikserom u kompaktnu masu. Iz pečene mase za tart izvadimo foliju i slanutak tenapunimo masom od mascarponea, uredno po vrhu poslažemo borovnice pa pečemo20 minuta na 140 stupnjeva i potom ohladimo.