Prhko tijesto od čokolade
160g brašna
30 g bademovog brašna
30 g nezaslađenog kakaa u prahu
50 g šećera
1/4 žličice soli
110 g hladnog zvijezde stolni, izrezati u male kocke
mahune od vanilije
1 jaje
1-2 žlice hladne vode
Za prhko tijesto sve sastojke brzo umijesiti u glatko tijesto i staviti 30 min na hlađenje. Nakon hlađenja tijesto razvaljati u kalup i peći na 180cca. 15 min.
Karamel
300 g šećera
1/2 šalice vode
120 ml slatkog vrhnja
70 g maslaca
1 žličica soli
Za karamel staviti šećer i vodu u posudu i na laganoj vatri otopiti šećer i ostaviti na vatri dok ne dobije boje karamele. Maknuti s vatre i dodati toplo slatko vrhnje. Opet vratiti na vatru i lagano kuhati dok se svi sastojci ne sjedine. Maknuti s vatre i dodati masnoće i sol. Miješati dok se maslac ne otopi i ne karamel ne postane gusta i glatka smjesa. Izliti na pečeno tijesto i staviti u hladnjak.
Ganache
120 g slatkog vrhnja
120g tamne čokolade
Zagrijati vrhnje i preliti preko čokolade te ostavite 1 min. prije nego promiješate u gusti, sjajni ganache od čokolade. Preliti preko karamele i ostaviti dalje u hladnjaku dok se u potpunosti ne ohladi.