Ostalo

Tomislav i Krešimir: Fairy

Press
13.12.2016 20:15

Sastojci:

Biskvit:

7 bjelanjka

60 g šećera

2 vanilin šećera dolcela

150 g mala dolcela

50 g gussnela dolcela

2 žličice praška za pecivo

200 ml mlijeka

Krema:

7 žutanjka

90 g šećera

100 g gussnela dolcela

1 l mlika

250 g zvijezda stolni

50 g šećera u prahu

500 ml vrhnja za šlag

1 šlagfix dolcela

1 kom srebrne perlice

Priprema:

1. Bjelanjke pomoću električne miješalice istucite u čvrsti snijeg. Priprema:

2. Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i postepeno u nekoliko navrata dodajte u snijeg od bjelanjaka neprestano miješajući kako bi se šećer u potpunosti rastopio.

3. Mak sameljite, stavite u posudu pa pomiješajte Gussnel i prašak za pecivo, pa lagano, ali temeljito pomoću kuhače umiješajte u istučeni snijeg.

4. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje veličine 40X24 cm i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180 C oko 20 minut

5. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje veličine 40X24 cm i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180 C oko 20 minuta.

6. Pečeni biskvit pustite da se malo ohladi pa ga prelijte s 200 ml toplog mlijeka.

7. Žumanjcima dodajte šećer, Gussnel, 100 ml hladnog mlijeka i dobro izmješajte kako biste dobili glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka stavite na vatru da zakuha.

8. Kada je mlijeko zakuhalo uklonite ga s vatre i u njega pomoću pjenjačeumiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na laganu vatru i neprestano miješajući kuhajte oko 1-2 minute. Uklonite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature.