Sastojci:
Biskvit:
7 bjelanjka
60 g šećera
2 vanilin šećera dolcela
150 g mala dolcela
50 g gussnela dolcela
2 žličice praška za pecivo
200 ml mlijeka
Krema:
7 žutanjka
90 g šećera
100 g gussnela dolcela
1 l mlika
250 g zvijezda stolni
50 g šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
1 šlagfix dolcela
1 kom srebrne perlice
Priprema:
1. Bjelanjke pomoću električne miješalice istucite u čvrsti snijeg. Priprema:
2. Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i postepeno u nekoliko navrata dodajte u snijeg od bjelanjaka neprestano miješajući kako bi se šećer u potpunosti rastopio.
3. Mak sameljite, stavite u posudu pa pomiješajte Gussnel i prašak za pecivo, pa lagano, ali temeljito pomoću kuhače umiješajte u istučeni snijeg.
4. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje veličine 40X24 cm i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180 C oko 20 minut
5. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje veličine 40X24 cm i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180 C oko 20 minuta.
6. Pečeni biskvit pustite da se malo ohladi pa ga prelijte s 200 ml toplog mlijeka.
7. Žumanjcima dodajte šećer, Gussnel, 100 ml hladnog mlijeka i dobro izmješajte kako biste dobili glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka stavite na vatru da zakuha.
8. Kada je mlijeko zakuhalo uklonite ga s vatre i u njega pomoću pjenjačeumiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na laganu vatru i neprestano miješajući kuhajte oko 1-2 minute. Uklonite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature.