Sastojci:
Biskvit:
6 bjelanjaka
6 žumanjaka
10 dag šećera
20 dag zvijezda stolni - sobna temperatura
3 jušne žličice kakaa
2 žličice brašna
1 prašak za pecivo
Krema:
0,5 l vrhnja za šlag
20 dg čokolade za kuhanje
10 dg Dorina Jaffa čokolade
1 kom ekstrat bourbona
2 kom korice od naranče
PRIPREMA
Biskvit:
Pjenasto umutiti omekšali masnoće sa šećerom, zatim dodati žumanjke i dobro izmiksati. U posebnoj zdjeli izmiješati brašno, kakao i prašak za pecivo, to lagano prosijati u smjesu od žumanjaka i izmješati. Na kraju lagano umješati snijeg od bjelanjaka(ručno): Biskvit staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 15 min (provjeriti čačkalicom).
Krema:
Vrhnje zagrijati do vrenja te njime preliti izlomljene čokolade, dodati koricu od naranče i sve dobro izmješati da se čokolade otope. Vrućom kremom preliti biskvit i ostaviti da se dobro ohladi i krema stisne.