Ostalo

Tomislav i Krešimir: Praznici

Press
14.12.2016 20:15

Sastojci:

Biskvit:

6 bjelanjaka

6 žumanjaka

10 dag šećera

20 dag zvijezda stolni - sobna temperatura

3 jušne žličice kakaa

2 žličice brašna

1 prašak za pecivo

Krema:

0,5 l vrhnja za šlag

20 dg čokolade za kuhanje

10 dg Dorina Jaffa čokolade

1 kom ekstrat bourbona

2 kom korice od naranče

PRIPREMA

Biskvit:

Pjenasto umutiti omekšali masnoće sa šećerom, zatim dodati žumanjke i dobro izmiksati. U posebnoj zdjeli izmiješati brašno, kakao i prašak za pecivo, to lagano prosijati u smjesu od žumanjaka i izmješati. Na kraju lagano umješati snijeg od bjelanjaka(ručno): Biskvit staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 15 min (provjeriti čačkalicom).

Krema:

Vrhnje zagrijati do vrenja te njime preliti izlomljene čokolade, dodati koricu od naranče i sve dobro izmješati da se čokolade otope. Vrućom kremom preliti biskvit i ostaviti da se dobro ohladi i krema stisne.