Ostalo

Tomislav i Krešimir: Taderija

Press
15.12.2016 20:15

Sastojci:

6 kom jaja

80 g šećera

1 vrećica vanilin šećera Dolcela

1 žličica naribane narančine korice

60 g tamne čokolade (75% kakaa)

50 g pšeničnog oštrog brašna Podravka

žličice praška za pecivo Dolcela

30 g Gussnela Dolcela

Krema:

2 kom šlag-kreme čokolada Dolcela

200 ml mlijeka

100 g Zvijezda stolni

50 ml narančina soka

Ukrašavanje:

100 g marcipana

50 g šećera u prahu

Priprema:

1. Žumanjke odvojite od bjelanjaka pa od bjelanjaka i 40 g šećera istucite čvrsti snijeg.

2. Žumanjke pjenasto izmiješajte s preostalim šećerom, vanilin šećerom, naribanom koricom naranče i otopljenom čokoladom.

3. Naizmjence umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, Gussnel i snijeg od bjelanjaka.

4. Pleh (3040 cm) obložite papirom za pečenje i rasporedite biskvitnu smjesu.

5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180C 10-12 minuta.

6. Pečeni biskvit izvadite iz pleha i zarolajte.

7. Ohlađeni biskvit premažite dijelom pripremljene kreme i zarolajte roladu, a preostalom kremom premažite roladu.

8. Po površini rolade vilicom povucite linije kako biste dobili "koru grane". Roladu podijelite na dva dijela, jedan veći i jedan manji, koji će predstavljati granu.