Sastojci:
6 kom jaja
80 g šećera
1 vrećica vanilin šećera Dolcela
1 žličica naribane narančine korice
60 g tamne čokolade (75% kakaa)
50 g pšeničnog oštrog brašna Podravka
žličice praška za pecivo Dolcela
30 g Gussnela Dolcela
Krema:
2 kom šlag-kreme čokolada Dolcela
200 ml mlijeka
100 g Zvijezda stolni
50 ml narančina soka
Ukrašavanje:
100 g marcipana
50 g šećera u prahu
Priprema:
1. Žumanjke odvojite od bjelanjaka pa od bjelanjaka i 40 g šećera istucite čvrsti snijeg.
2. Žumanjke pjenasto izmiješajte s preostalim šećerom, vanilin šećerom, naribanom koricom naranče i otopljenom čokoladom.
3. Naizmjence umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, Gussnel i snijeg od bjelanjaka.
4. Pleh (3040 cm) obložite papirom za pečenje i rasporedite biskvitnu smjesu.
5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180C 10-12 minuta.
6. Pečeni biskvit izvadite iz pleha i zarolajte.
7. Ohlađeni biskvit premažite dijelom pripremljene kreme i zarolajte roladu, a preostalom kremom premažite roladu.
8. Po površini rolade vilicom povucite linije kako biste dobili "koru grane". Roladu podijelite na dva dijela, jedan veći i jedan manji, koji će predstavljati granu.