Ostalo

Tomislav i Marijana: Božić dolazi

Press
20.12.2016 20:15

Sastojci:

BISKVIT

Umiksati masnoću da postane kremast, umiješati šećer, vanilin šećer, sol i ekstrakt. Dodavati jedno po jedno jaje. Prosijati brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo i u dva navrata umiješati u smjesu od jajaj. Uliti u pripremljeni kalup i peći na 160 cca 40 min. Ohladiti i prerezati na 3 dijela.

KROKANT

Zagrijavati zvijezda stolni, šećer i nasjeckane bademe. Izliti na pek papir i ostaviti da se ohladi.

KREMA

Mlijeko zakuhati. Pjenasto umiksati žumanjke sa šećerom i dodati malo mlijeka da se žumanjci zagriju pa preliti ostatkom mlijeka. Kuhati na pari dok se ne zgusne cca 15 min pa ohladiti. U ohlađeno umutiti masnoću. Kremu podijeliti na 3 dijela.

PRELJEV OD RIBIZLA

U posudu na laganu vatru stavite vodu, šećer, limunov sok, kuhajte dok se šećer ne otopi. Dodajte ribizle i cimet i kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
Gustin promiješajte s 4 žlice vode, umiješajte u ribizle i miješajte dok se smjesa ne zgusne. Ostavite da se skroz ohladi.

SLAGANJE

Kora – preljev od ribizla – krema – kora itd. dok se svi sastojci ne utroše. Ukrasiti ostatkom kreme, krokantom, višnjama i marcipanom.