Sastojci:
Priprema:
Prhko tijesto
- izmiješati masnoće, jaja, šećer u prahu
- prosijati brašno i napraviti rupu u sredini u koju dodati smjesu jaja i masnoće
- kratko mijesiti
- umotati u foliju i ohladiti u frižideru cca 30 min
- na obrnutoj strani kalupa za muffine peći tortice od tijesta, cca 10 min na 180 stupnjeva
- ohladiti
Krema
- kuhati kremu dok se ne zgusne - umutiti žumanjke sa šećerom pa polako dodavati u mlijeko
- kuhati kremu dok se ne zgusne
- malo prohladiti, dodati otopljenu želatinu pa do kraja ohladiti
- u ohlađenu kremu umiješati vrhnje izrađeno u šlag
Jabuke
- jabuke nasjeckati na manje kockice, pokapati limunom i lagano popržiti na tavi
- dodati konjak, pa začine
- kuhati cca 5 min i ohladiti
Meringa
- u lonac staviti 400 g šećera i vodu, zakuhati do 120 stupnjeva
- u čistoj zdjeli tući bjelanjke sa 100 g šećera
- čim šećer i voda dostignu temperaturu od 120, maknuti s vatre, pola tekućine dodati u bjelanjke i pojačati brzinu miksera na najjače
- polako dodavati ostatak sirupa dok se sve ne utroši
- smjesu mutiti dok se ne ohladi i ne postane glatka i gusta
Košarice od tijesta puniti kremom, jabukama i tostiranim listićima badema i ukrasiti!