Ostalo

Tomislav i Marijana: Snježna kupola

Press
13.12.2016 20:15

Sastojci:

Priprema:

Biskvit

-Odvojiti žumanjke od bjelanjaka

- u žumanjke dodati 70% šećera i vanilin ekstrakt

- u čistoj zdjeli istući snijeg od bjelanjaka sa prstohvatom soli, pa dodati preostali šećer (30 %)

- bjelanjke lagano umiješati u smjesu od žumanjaka

- brašno prosijati i umiješati u smjesu od jaja i dodatl par kapi ulja

- Dobivenu smjesu izliti u protvon i peći na 180 stupnjeva, 20 - 30 min

- ispeći dva biskvita: jedan u četvrtastom limu, a drugi u okruglom kalupu

- Biskvit iz četvrtastog lima iskrenuti na kuhinjsku krpu koji smo posipali kristal šećerom i zamotati u roladu

- Kad se rolada ohladi, namazati ju pekmezom od naranče

Ganache

- vrhnje malo zakipiti

- dodati masnoću i preliti preko čokolade

Krema

- pomiješati mascarpone sa sokom od naranče i medom

Tortu ukrasiti bijelim ganachom i marcipanom!