Sastojci:
Priprema:
Biskvit
-Odvojiti žumanjke od bjelanjaka
- u žumanjke dodati 70% šećera i vanilin ekstrakt
- u čistoj zdjeli istući snijeg od bjelanjaka sa prstohvatom soli, pa dodati preostali šećer (30 %)
- bjelanjke lagano umiješati u smjesu od žumanjaka
- brašno prosijati i umiješati u smjesu od jaja i dodatl par kapi ulja
- Dobivenu smjesu izliti u protvon i peći na 180 stupnjeva, 20 - 30 min
- ispeći dva biskvita: jedan u četvrtastom limu, a drugi u okruglom kalupu
- Biskvit iz četvrtastog lima iskrenuti na kuhinjsku krpu koji smo posipali kristal šećerom i zamotati u roladu
- Kad se rolada ohladi, namazati ju pekmezom od naranče
Ganache
- vrhnje malo zakipiti
- dodati masnoću i preliti preko čokolade
Krema
- pomiješati mascarpone sa sokom od naranče i medom
Tortu ukrasiti bijelim ganachom i marcipanom!