Tijesto:
4 jaja
3 dl šećera
2 vanilin šećera (ili malo vanilije)
2 dl ulja
4 dl brašna
2 praška za pecivo
1 mala žličica cimeta
800 g naribanemrkve
Fila:
800 g krem sira
400 g bijele čokolade
Ribana korica jedne naranče
Postupak:
1. Pjenasto umutiti jaja šećer i vanilin šećer
1. Dodati ulje, brašno,prašak za pecivo i cimet – još malo izmiksati
3. Dodati naribanu mrkvu – naribati na krupnijem ribežui umiješati ju jednoličnojednolično
4. Nauljiti kalupe i malo ih posuti brašnom, višak brašna istresti u sudoper (ili za dno izrezatipapirza pečenje)
5. Tijesto podijeliti u 2 kalupa (malo po malo u jedan pa u drugi da bude jednako podijeljeno)
6. Staviti u ugrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i to 25-30 minuta, ovisno o kalupu
7. Dok je tijesto u pećnici, napraviti filu– otopiti čokoladu na pari i pustiti da se ohladi, krem sir i naribanu koricu naranča izraditi penjačom da bude kremasto (ali ne previše mutiti) iu sir na kraju dodati ohlađenu čokoladu te dobro promiješati.
8. Potpuno ohlađenbiskvit (ako nije potpuno hladan, topit će se fila; ako treba, hladiti i u frižideru)izvaditi na tanjur za serviranje, na njega namazati filu sa svih strana, na veći biskvit namazan filomstaviti i gornji kat, tj. manji biskvit (ako se biskvit ne da prenijeti, izrezati ga na pola ili četvrtine i dio po dio prenositi). Namazati i taj biskvit filom sa svih strana i zaravnati sve zajedno te očistiti tanjur za serviranje papirnatim ubrusom!
9. Ukrasiti cvijećem kao na slici ili mrkvom ilistićima badema te staviti u frižider na hlađenje koliko stigne, ali prije serviranja mora odstajati 10 minuta na sobnoj temperaturi.