Ljubitelji tropskog voća doći će na svoje jer smo izabrali recept s kokosovim brašnom i mangom!
Biskvit:
4 bjelanjka
2 dag šećera
3 jaja
10 dag kokosovog brašna
10 dag šećera u prahu
3 dag brašna
3 dag maslaca
Krema:
5 dl vrhnja za šlag
Štapić vanilije
10 dag šećera
4 žumanjka
3 listića želatine
Žele:
1,8 dl vode
1 mango
2,5 dag šećera
3 listića želatine
Priprema:
Od bjelanjka izradite srednje čvrst snijeg, postupno dodajući šećer. Jaja i šećer u prahu pjenasto izmiješajte te dodajte kokosovo brašno, brašno i rastopljeni maslac. Lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjka. Pecite na 200C 10-15 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Mango narežite na kockice i stavite kuhati u vodu i šećer. Kada voće omekša, nekoliko žličica voća ostavite sa strane, a ostatak propasirajte u pire rte dodajte namočenu želatinu.
Slatko vrhnje zagrijte s vanilijom. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom te dodajte u vrhnje za šlag koje ste sklonili sa štednjaka, izmiješajte i potom ponovo vratite na štednjak. Kuhajte do temperature od 83C. Maknite s vatre i umiješajte rastopljenu želatinu. Malo ohladite te prelijte preko biskvita. Na kraju dodajte komadiće manga, one koje ste odvojili sa strane. Ostavite tijekom noći u hladnjaku. Ukrasite po želji...
Dobar tek!