Ostalo

Torta od tropskog voća

Zavirili smo u kuharicu slatkih recepata pobjednice druge sezone slastičarsko-natjecateljskog showa 'Tri, dva, jedan – peci!' i pronašli odličan recept za desert!

Press
18.11.2016 11:54

Ljubitelji tropskog voća doći će na svoje jer smo izabrali recept s kokosovim brašnom i mangom!

Biskvit:

4 bjelanjka

2 dag šećera

3 jaja

10 dag kokosovog brašna

10 dag šećera u prahu

3 dag brašna

3 dag maslaca

Krema:

5 dl vrhnja za šlag

Štapić vanilije

10 dag šećera

4 žumanjka

3 listića želatine

Žele:

1,8 dl vode

1 mango

2,5 dag šećera

3 listića želatine

Priprema:

Od bjelanjka izradite srednje čvrst snijeg, postupno dodajući šećer. Jaja i šećer u prahu pjenasto izmiješajte te dodajte kokosovo brašno, brašno i rastopljeni maslac. Lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjka. Pecite na 200C 10-15 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Mango narežite na kockice i stavite kuhati u vodu i šećer. Kada voće omekša, nekoliko žličica voća ostavite sa strane, a ostatak propasirajte u pire rte dodajte namočenu želatinu.

Slatko vrhnje zagrijte s vanilijom. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom te dodajte u vrhnje za šlag koje ste sklonili sa štednjaka, izmiješajte i potom ponovo vratite na štednjak. Kuhajte do temperature od 83C. Maknite s vatre i umiješajte rastopljenu želatinu. Malo ohladite te prelijte preko biskvita. Na kraju dodajte komadiće manga, one koje ste odvojili sa strane. Ostavite tijekom noći u hladnjaku. Ukrasite po želji...

Dobar tek!