Za 40 keksića (otprilike 1,5 pleh) potrebno je:
250 g mljevenih badema
150 g šećera u prahu
1 žlica meda
1žlica cimeta
1 bjelanjak
Za nadjev:
80 g šećera u prahu
1 bjelanjak
1. Zagrijati peć na 150C.
2. Prosijati šećer u prahu, pomiješati s bademima i cimetom, sve promiješati. Dodati med i bjelanjak, rukom zamijesiti tijesto. Ostaviti otprilike pola sata da miruje (onda se tijesto manje lijepi).
3. U međuvremenu pripremiti nadjev, tako što se 2-3 minute izmuti bjelanjak dok ne dobijete čvrstu masu, onda dodati preostalih (prosijanih) 80 g šećera u prahu.
4. Na radnu površinu postaviti papir za pečenje i na njega staviti tijesto, pa ga razvući na otprilike 1 cm debljine. Ako tijesto bude ljepljivo, potrebno je staviti još jedan papir za pečenje preko tijesta, pa tek onda razvući tijesto.
5. Modlicom u obliku zvijezde isjeći keksiće, svaki ravnomjerno premazati nadjevom.
6. Peći na 150C između 8-10 minuta. Pripaziti da tijesto i nadjev ne potamne - tijesto treba ostati svijetlo, a nadjev treba ostati bijel (je brzo požuti).
7. Ostaviti da se ohlade. Čuvati u kutijama za kekse.