Ostalo

Ana Marcelić

RTL
08.12.2017 12:40

U posljednjih desetak godina njezine torte u obliku torbi i štikli oduševljavaju Zagrepčanke, a njezina slastičarnica postala je jedno od omiljenih zagrebačkih mjesta za ljubitelje slatkog.

Anina poslovna karijera u samom početku nije imala nikakve poveznice s hranom, a kamoli slastičarstvom. Po struci je frizerka, a kolače i torte pripremala je za svoje najmilije, širu obitelj i prijatelje. Uz potporu obitelji, supruga Davora i troje djece, odlučila se za preokret u karijeri i otvorila je tvrtku, a potom i slastičarnicu, i to baš u trenutku kada je cijeli svijet tresla financijska kriza. Upustila se u svijet poduzetništva, i to s uspješnim ishodom!

U svojoj slastičarnici 'Fancy cake' u Zagrebu nudi slastice izrađene od sastojaka domaće proizvodnje, no najviše pažnje svakako zaokupljaju njezine maštovite, ručno izrađene torte za rođendane, obljetnice, vjenčanja, djevojačke i momačke večere... Ana je još prije desetak godina pokrenula svojevrstan trend uređivanja torti, kakve smo dosad mogli samo gledati u stranim televizijskim emisijama, kao što 'slatke' replike Louis Vuitton i Channel torbica i salonki. Njezina unikatna umjetnička djela izazvala su nevjerojatan interes javnosti.

Ana svoju ljubav prema kreiranju i oblikovanju torti i kolača rado dijeli i s drugim istomišljenicima. Čest je gost različitih edukacijskih tečajeva, a i sama održava radionice na kojima i staro i mlado uči kako oblikovati torte i kolače, te kreirati figurice.

Ovoj simpatičnoj slastičarki studijska rasvjeta i kamere nisu nepoznanica. Prije nekoliko godina sudjelovala je u RTL-ovim formatima Večera za pet" i Punom parom", a RTL-ove zvijezde i voditelji u njezinom su domu zajedno pripremali veliku tortu u znak proslave pete godišnjice RTL-a.

Ana se neizmjerno veseli što će ove godine biti članica specijalne sezone slastičarko-natjecateljskog showa 'Tri, dva, jedan – peci!'. Iako su natjecatelji poznate ličnosti, želja joj prenijeti im svoja znanja i iskustva, no priznaje da će pravedno dijeliti ocijene.