Jedan od najboljih zagrebačkih chefova i zasigurno najpopularniji televizijski kuhar, Tomislav Špiček, poznat je po tome što njeguje tradicionalnu kuhinju, kako u pripremi gastro delicija, tako i u pripremi slastica.
Svoje prvo jelo skuhao je roditeljima sa svega 14 godina pa ni ne čudi što je nakon završene osnovne škole upisao srednju Ugostiteljsku školu za kuhare u Zagrebu. Početkom devedesetih godina praksu je odradio u slavnom zagrebačkom hotelu Esplanade, nakon kojeg je zanat brusio u brojnim poznatim restoranima poput zagrebačkog Okrugljaka i Baltazara. Trenutno radu kao šef kuhinje u zagrebačkom restoranu Kaptolska klet.
Inspiraciju je oduvijek tražio u tradicionalnoj zagorskoj kuhinji svoje bake čije su štrukle još uvijek najbolje koje je ikad kušao. Danas on priprema štrukle i to poznatim svjetskim facama poput raznih predsjednika, ambasadora, glumaca, pjevača i nogometaša. I Angelini Jolie. Ponosan je vlasnik titule Kuhara godine, autor kuharice Moja zima", otac dvoje djece i suprug te omiljen član žirija svih ovogodišnjih, ali i parova iz proteklih sezona showa Tri, dva, jedan – peci!".