Emisije

Supruga Renea Bitorajca u rijetkom istupu na rođendanu Lude kuće: 'Sad kad sve je sve krenulo u pogon,...

Zahvaljujući viziji Renea Bitorajca i Branka Đurića Đure Luda kuća jedno je od IT mjesta u Zagrebu, a sada je proslavila četvrti rođendan

RTL Exkluziv
02.05.2022 08:00

Kazalište Luda kuća proslavilo je četvrti rođendan, a na slavljeničkom tulumu predstavljena je i Luda kuća plus - prostor gdje će se održavati koncerti, izložbe ali i dječja škola glume. Kako je bilo na proslavi u organizaciji Renea Bitorajca i Branka Đurića Đure .

Da će bivše kultno zagrebačko kazalište Kino Mosor ponovno oživjeti, rijetki su vjerovali. Zahvaljujući viziji Renea Bitorajca i Branka Đurića Đure, Luda kuća jedno je od IT mjesta u Zagrebu, a sada je proslavila četvrti rođendan.

"U početku su to bili naporne i teške stvari kao birokracija, skupljanje papira, građevinski radovi od godinu i pol pa skupljanje papira da bi se sve to pokrenulo i onda su krenule slatke brige", rekao je Rene Bitorajac.

Ovo kazalište specifično je po tome što publika sjedi za stolovima, a najgledanija predstava je Đurologija.

"Ja sam trenutno rekorder, prešao sam 100 predstava u Ludoj Kući. Mi smo imali preko 110.000 gledatelja, a Đurologija sama već preko 300.000", kazao je Branko Đurić Đuro.

Upravo na rođendan otvorili su dodatni prostor - Luda kuća plus gdje se može pogledati izložba 'Luda kuća postanak' za čije fotografije je zaslužan Rene.

"Imat ćemo školu glume preko ljeta, imat ćemo neke koncerte, stand up", pojasnio je Branko Đurić Đuro.

Od početka projekta uz Renea i Đuru su bile njihove supruge - Ana i Tanja.

"U obnovi sam bila više moralna podrška suprugu, ali sada kad je sve to krenulo u pogon, radim punom parom", tvrdi Ana Bitorajac .

"Sve se to rađalo nekako spontano, uz razgovore i normalno da se pita i žene, ako ne (strog pogled), šalim se, sve je išlo onako spontano i organski. To je naše zajedničko dijete", misli Tanja Ribič .

Proslava je bila intimna uz obitelj i prijatelje.

"Ovo je moja mala beba, ima tri mjeseca i zove se Maja i eto privikavam ju na ovu vrstu životu i mislim da se dobro drži ha? Je li je? Je", kazala je Petra Dugandžić .

Trud, rad, i vizija dovele su do oživljavanja nekada zaboravljenog prostora, sada ponovno najdražeg mjesta zabave mnogih Zagrepčana.