Emisije

ArhiBau.hr – sajam graditeljstva s pratećom stručnom i znanstvenom konferencijom ponovno u Areni Zagreb!

ArhiBau.hr i ove godine na jednom mjestu spaja predstavnike vodećih brendova i tvrtki iz graditeljske industrije sa stručnom javnošću i brojnim posjetiteljima! Konferencija se održava od 5. do 8. listopada 2022!

Promo
27.06.2022 12:03

ArhiBau.hr i ove godine na jednom mjestu spaja predstavnike vodećih brendova i tvrtki iz graditeljske industrije sa stručnom javnošću i brojnim posjetiteljima!

Prijave za izlagače su otvorene – online na www.arhibau.hr , te putem mailova sajam@arhibau.hr i konferencija@arhibau.hr .

Na jednome mjestu posjetitelji će moći pronaći svoje partnere za gradnju i opremanje stambenih i poslovnih prostora, od temelja do krova! Prošle godine, na sajmu su svoje najnovije proizvode i usluge izlagale vodeće tvrtke građevinskog sektora i opremanja – 3D Art, ACO, Alu-kon, Beton Lučko, Bjelin, Diasen, Durante, Geberit, Genesis grupa, Geo-centar, Haby, Hutterer & Lechner, ISO SPAN, KAZ, Koch parkirni sistemi, Lokve, Lorenčić, M Sora Norica, Miha element, MUZA, PPS Galeković, Profine, Rockwool, Samoborka, Sika, Soudal, Uprent, Vaillant, Velux, Visio Domus, Wienerberger i Ytong i brojni drugi. Ove godine izlagačkom timu pridružile su se i tvrtke Draco, HL, Pana, Orso i Tece, a interes je i ove godine izniman. Generalni sponzor ovogodišnjeg Arhibau.hr je tvrtka Wienerberger d.o.o. iz Karlovca, vodeći proizvođač opeke, fasadne opeke i glinenog crijepa, koja će kroz svoj nastup na sajmu te pratećoj konferenciji predstaviti najnovije proizvode svoje grupe.

Na sajmu će izlagati predstavnici graditeljskog sektora, koji dolaze iz područja usluge projektiranja, obnove i rekonstrukcija, građenja te uređenja interijera, održivih građevinski materijali i tehnologija, modeli obnove u potresom pogođenim područjima, zelena infrastruktura, i brojnih drugih.

Arhibau.hr

Uz sajam, organizirana je i stručna te znanstvena konferencija. Četverodnevni program sajma i konferencije bavi se i drugim važnim temama koje će u ovom trenutku, ali i kroz buduće višegodišnje razdoblje, zaokupljati dionike graditeljskog sektora – od kupaca do dobavljača, od inženjera do izvođača radova, od financijera do upravitelja i osiguravatelja, od laika do profesionalaca, od realnog sektora i civilnog društva do institucionalnog sektora i javne uprave. Glavna tema nosi naziv IZAZOVI OPORAVKA I OTPORNOSTI – dionici će raspravljati o zelenoj i digitalnoj tranziciji koja je uključena u sve projekte rekonstrukcije i novogradnje u budućem višegodišnjem razdoblju, i koja unosi niz novih pravila ponašanja uspostavljenih radi klimatske, energetske i ekonomske krize koja pogađa Europu i svijet.

Uz stručnu konferenciju, ove godine organizirana je i znanstvena konferencija - potvrđeni članovi znanstvenog odbora su: dr.sc. Luca Maria Francesco Fabris iz Politehnike Milano, dr.techn. Peter Ferschin - izvanredni profesor s Tehničkog sveučilišta u Beču, dr.sc. Maurice Harteveld s Tehničkog sveučilišta u Delftu, dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu dr.sc. Vladimir Lojanica, dr.sc. Svetislav G. Popović s Arhitektonskog fakulteta u Podgorici, dr.sc. Josipa Mijoč s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, dr.sc. Josip Atalić s Građevinskog fakulteta u Zagrebu, izvanredni profesor Tehničkog veleučilišta Zagreb i predsjednik ICOMOS-a dr.sc. Dražen Arbutina, izvanredna profesorica s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu dr.sc. Zrinka Barišić Marenić, dok programsku sekciju za urbanizam vodi Bojan Linardić - ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj".

Pokrovitelji ArhiBau.hr 2022 su: zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, Austrijsko veleposlanstvo – trgovinski odjel u Zagrebu, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije RH, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstvo turizma i sporta RH, Ministarstvo kulture i medija RH, Ministarstvo pravosuđa RH, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH, Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba, Hrvatska gospodarska komora, Sveučilište u Zagrebu, Arhitektonski fakultet u Zagrebu, Građevinski fakultet u Zagrebu, Hrvatska komora arhitekata, Hrvatska komora inženjera građevinarstva i HAZU.

Partneri Arhibau.hr 2022 su: Hrvatski savjet za zelenu gradnju, Klaster nZEB, HUP, IFMA Croatia, HUPFAS, Europan, Udruga gradova i brojni drugi.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.