Ostalo

Abelu presudio (pre)suhi šaran i šnenokle!

Abel Markov prvi je natjecatelj koji napušta show Tri, dva, jedan – kuhaj"! Nakon previše suhog šarana, Abelove šnenokle ipak su bile za nijansu lošije od Milinih.

RTL
27.03.2014 22:30

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Iako se trudio zadiviti žiri svojim kulinarskim umijećem, slavonska je kuhinja za Abela Markova, čini se, ipak bila prevelik zalogaj.

S druge strane, žiri je pohvalio Zlatana Molnara kao najboljeg kandidata prvog tjedna kuharskog izazova Tri, dva, jedan – kuhaj" . S obzirom da je Slavonac, Zlatanu kontinentalna kuhinja nije predstavljala problem, no ipak je uspio uprskati stvar sa šaranom.

Iako je bilo par promašaja, Tomislav Špiček, Željka Klemenčić i Željka Kovčalija pohvalili su natjecatelje da su se bolje snašli sa šaranom nego s običnim komadom mesa koji su imali prilike pripremiti ovaj tjedan.

Abel Markov i Mile Butorac

Međutim, sreća se nije osmjehnula Abelu i Mili koji su ušli u prvi dvoboj showa. Kako bi nastavili s natjecanjem, momci su morali pripremiti šnenokle, austrijski desert koji se poprilično udomaćio u našim krajevima.

Na prvi pogled jednostavna slastica krije nekoliko zamki, a detalji u kulinarstvu ne ostavljaju puno mjesta za pogrešku. Žličnjaci od bjelanjaka ne smiju se predugo kuhati kako bi zadržali formu i teksturu, a krema od žumanjaka ne smije biti previše gusta niti prerijetka. Omjer sastojaka i precizna termička obrada nužni su kako bi ovaj pahuljasti desert razgalio nepce stručnog žirija.

Abel Markov i Mile Butorac

I dok je Abel u duelu po prvi put kuhao šnenokle, Mile je već imao prilike upoznati se s izgledom i okusom ove slastice. Pripremao ih je nekoliko puta u životu, što je možda i bilo presudno za ostanak u daljnjem natjecanju.

"Mile je, eto, ostao s nama. Provukao se... Ali, imat ću ga cijeli idući tjedan na oku, opasno ću pratiti njegov rad. U šnenoklama je presudio cjelokupan dojam, a Mile je bio ipak bolji od Abela", kazao je Tomislav Špiček .

Abel Markov i Mile Butorac

"Zbilja je bila teška odluka, s obzirom da su i jedan i drugi radili greške. Ovo je bilo daleko od idealnih šnenokli, pa smo morali ulaziti u te nijanse...", obrazložila je odluku Željka Klemenčić .

U utrci za najboljeg hrvatskog kuhara amatera ostalo je trinaestero kandidata, no samo jedan osvaja tu titulu!

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru .