Ostalo

Anka, Đurđica, Nenad ili Zlatan – tko će postati pobjednik?

Anka, Đurđica, Nenad ili Zlatan - tko će postati najbolji hrvatski kuhar amater? Ne propustite doznati u finalnom tjednu kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj' koji počinje već večeras u 21:05 sati na RTL Televiziji!

RTL
02.06.2014 10:44

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Nakon deset tjedana putovanja po Hrvatskoj i regiji, tijekom kojeg je četrnaestero natjecatelja pripremilo 660 različitih recepata za 70 najpoznatijih hrvatskih, bosanskih, austrijskih i talijanskih tradicionalnih jela, u finalni tjedan ušlo je najbolje ocijenjenih četvero natjecatelja. Anka Cvitanović, Đurđica Zubatović, Nenad Orak i Zlatan Molnar od večeras se bore za titulu najboljeg hrvatskog kuhara amatera i nagradu od 100.000 kuna u kulinarskom showu RTL-a, Tri, dva, jedan – kuhaj"!

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Pod voditeljskom palicom Antonije Blaće, prije deset tjedana započelo je kulinarsko putovanje kroz natjecateljski show Tri, dva, jedan – kuhaj" u kojem su gledatelji imali priliku upoznati se s jelima tradicionalne hrvatske kuhinje, ali i gastronomije triju susjednih država koje su kroz stoljeća uvelike utjecale na našu gastronomiju. Od ukupno četrnaestero kandidata različitih zanimanja i dobnih skupina, koji su započeli ovu svojevrsnu gastro-razglednicu kroz Hrvatsku i regiju natječući se u pripremi autohtonih jela na način kako su ih nekad pripremale naše bake, borbu za titulu prvog hrvatskog kuhara amatera i novčanu nagradu od 100.000 kuna nastavlja posljednja četvorica. Anka, Đurđica, Nenad i Zlatan 'preživjeli' su sve dosadašnje eliminacije i pokazali stručnom žiriju da su svojim kulinarskim umijećem dostojni finalnog 'obračuna'.

Tri, dva, jedan - kuhaj! Anka Cvitanović

Međutim, finalisti će u posljednjem finalnom tjednu morati pokazati još veće znanje i umijeće u kuhanju, posebice jer će se kroz ta posljednja četiri dana natjecanja ponovo se prisjetiti hrvatskih regija pripremajući jela koja se dosad nisu našla na jelovniku showa. Natjecatelji će i dalje pripremati dva jela u danu – prvo jelo morat će skuhati po tradicionalnoj recepturi, dok će svoju kreativnost i maštovitost moći iskazati u drugom zadatku, ujedno poštujući vrijednost zadane namirnice. Tako će, primjerice, natjecatelji u finalnom tjednu pripremati vepra s gljivama, terinu, štuku, grdobinu, bob, orehnjaču i makovnjaču, te Rapsku tortu... Dvoje najkreativnijih finalista s najboljim ocjenama posljednjeg će dana ući u posljednji dvoboj showa, boreći se za titulu najboljeg hrvatskog kuhara amatera!

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Kroz taj ogled raznovrsnosti autohtone hrvatske kuhinje i bogatstva njezina stola, na kojeg su utjecale i bosanska, austrijska i talijanska kuhinja, kandidate je cijelo vrijeme vodio, savjetovao i ocjenjivao stručni žiri - urednica i pokretačica časopisa 'Mrvica', Željka Klemenčić, i jedan od najomiljenijih televizijskih kuhara, Tomislav Špiček. U presjeku svake regije Željki i Tomislavu pomagali su gostujući članovi žirija, sve do jednog vrsni gastronomi, gurmani, kuhari i vrhunski poznavaoci osobnosti i specifičnosti regije koju zastupaju. U finalnom tjednu gostujući član žirija bit će Marin Medak, prema mnogima jedan od najpoznatijih kuhara mlađe generacije i vlasnik restorana RougeMarin u Zagrebu.

Tri, dva, jedan - kuhaj! žiri

Anka, Đurđica, Nenad ili Zlatan - tko će postati najbolji hrvatski kuhar amater? Ne propustite doznati u finalnom tjednu koji počinje već večeras u 21:05 sati na RTL Televiziji!

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.