Ostalo

Austrijanci su jako ponosni na svoje špecle

Iako se može reći da su Kinezi i Talijani najzaslužniji što je tjestenina s godinama mijenjala svoj izgled i okus, i Austrijanci imaju svoj 'konja za utrku'.

RTL
19.05.2014 21:25

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Arheolozi tvrde kako se tjestenina počela jesti još prije 10.000 godina. Otada se mnogo promijenila, i izgledom i okusom. Za to su najzaslužniji Kinezi i Talijani, no i drugi znaju raditi dobru tjesteninu. Primjerice, Austrijanci su jako ponosni na svoje špecle. O kakvoj se tjestenini radi?

"O domaćoj tjestenine koja se jednostavno može pripremiti. Za pripremu nam treba 250 grama brašna, 2 jaja, prstohvat soli i malo vode. Ta tjestenina može biti samostalno kao glavno jelo pripremljeno sa zapečenim sirom ili špekom i vrhnje. Može biti i slatko jelo, čak možemo tortu napraviti", rekla nam je Mirjana Katančić iz restorana 'Stari Fijaker' u Zagrebu.

A koriste li se špecle i u hrvatskoj kuhinji?

"Koriste se i kod nas se to zove ljevanci", otkrila nam je Mirjana.

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.