Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Omiljena (PO)slastica

Baklave po receptu chefa Perića

Broj natjecatelja u kulinarskom show 'Tri, dva, jedan peci!' sve je manji, a izazovi sve veći. U sedmoj epizodi u dvoboju su završile Tatjana Car i Ana Mišković, a morale su napraviti zahtjevnu baklavu po receptu našeg chefa Roberta Perića.

Image
Foto: RTL
RTL/ 19.12.2013. u 9:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

BAKLAVA

Tijesto:
Brašno oštro 600 g
Mlake vode 200 g
Soli 3 g
Ulje 15 g

Od navedenih sastojaka u većoj posudi umijesiti glatko tijesto. Tijesto podijeliti u pet istih hrpica, premazati lagano uljem, prekriti prozirnom folijom i ostaviti 15 minuta da se odmori.
Na stolnjaku posutim brašnom, jednu po jednu hrpicu razvući vrhovima prstiju toliko tanko da se kroz tijesto vide prsti. Izrezati tijesto po veličinu posude za pečenje, i nastaviti tako sve dok ne potrošimo tijesto.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Nadjev od oraha:
Orasi mljeveni 500 g
Orasi cijeli 350 g
Šećer 100 g
Maslac 250 g
Ulje suncokretovo 100 g

Nožem na kuhinjskoj dasci za rezanje usitniti orahe. Pomiješati s mljevenim orasima i šećerom. Maslac izrezati na manje kockice, pomiješati s uljem u manjem lončiću i otopiti na laganoj vatri.

Šećerni sirup:
Šećer 900 g
Voda 1.200 g
Korica i sok od pola limuna

U adekvatni lončić uliti vodu a potom šećer, i na jakoj vatri kuhati 3 minute otkad sirup zakuha. Dodati sok i sitno ribanu koricu limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: RTL
Image
RTL

Na dno posude za pečenje staviti jednu koru, kistom lagano premazati mješavinom maslaca i ulja, položiti drugu koru, premazati mješavinom maslaca i ulja, pa položiti i treću koru.

Po kori lagano posipati mješavinu oraha i šećera, položiti koru, premazati otopinom maslaca, posipati orasima, i tako ponavljati postupak (premazana kora, orasi) dok ne potrošimo sve orahe, ili dok nam za kraj ne ostane tri kore koje ćemo posložiti na vrh (svaku posebno premazati).

Izrezati nožem kockice ili rombe, i peći na 150°C otprilike 70 minuta (dok ne postane lijepe svijetlo smeđe boje).

Zaliti sirupom i ohladiti nekoliko sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
HRABRO

Hrvoju prekipjelo, bez dlake na jeziku progovorio o Suzani: 'Ti si meni baš fejk osoba'

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Nakon dvoboja Ana Mišković je napustila "Tri, dva, jedan - peci!" je nije zadovoljila žiri zbog gotovo nejestive štrudle iz prethodnog izazova.

Sve o novom kulinarskom showu na RTL Televiziji možete pratiti i putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/TriDvaJedanPeci

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Hrvatice na porno stranicama češće nego što mislite: evo što ih najviše zanima

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba