Play ponuda
Play ponuda
ŽIVOTNI PUT TOMISLAVA GRETIĆA

Chef koji je kuhao za Clintona, Stinga, U2...

Tomislav Gretić jedan je od najpoznatijih hrvatskih chefova. Rođeni Zagrepčanin, vodio je brojne restorane u zemlji i svijetu gradeći svoj stil te posebnu pažnju posvećujući detaljima.

Image
Foto: RTL
RTL/ 25.4.2012. u 16:40
Play ponuda

Prva iskustva po završetku škole bilježi kao pomoćni kuhar u Yacht Club and Marina na Cresu. Karijera ga dalje vodi u hotel Laguna u Zagrebu.

Posebno iskustvo bilo je sudjelovanje na svečanom otvorenju hotela Sheraton Warshaw u Poljskoj.  Od 1998. do 2001. radi u hotelu Sheraton Dubai.

Nakon dvije godine rada, osim svog primarnog zvanja, nadgledao je 97 kuhara iz sedam restorana. Kao najbolji djelatnik 2000. godine dobiva Nagradu za kulinarska postignuća.

Put ga dalje vodi u ekskluzivni Dolder Grand hotel u Zürichu gdje je kuhao i za poznate svjetske zvijezde, poput Billa Clintona, Stinga, U2, Rolling Stonesa i mnoge druge.

Nakon pozicije glavnog chefa u egipatskom hotelu Stella di Mare odlučuje se za povratak u zemlju i nastavak karijere u Dubrovniku, u hotelu Dubrovnik Palace, gdje je proveo tri godine.

Od 2007. godine Tomislav Gretić glavni je chef luksuznog hotela Monte Mulini u Rovinju, a od nedavno i njegov resident manager.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image

Dečko Tatjane Dragović, Vlaho Arbulić, oduševio nastupom u 'X Factor Adriji'

Play ponuda

Više s weba