Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
OSTALO JOŠ NJIH PETERO

Đurđica u dvoboju izbacila Tanju!

Tanja je iz dvoboja protiv Đurđice izvukla deblji kraj zbog previše suhog carskog drobljenca, pa je tako od četrnaest natjecatelja s početka emisije 'Tri, dva, jedan - kuhaj', borbu za 100.000 kuna nastavlja njih petero.

Image
Foto: RTL
RTL/ 22.5.2014. u 22:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Iako nitko od petero natjecatelja nije oduševio članova žirija s kreativnim jelima od svježih gljiva, Anka je na kraju ipak proglašena najboljom u pripremi austrijskih jela u devetom tjednu showa „tri, dva, jedan – kuhaj“. Tanja je iz dvoboja protiv Đurđice izvukla deblji kraj zbog previše suhog carskog drobljenca!

Svježe, mlade i lijepe gljive mogle su potaknuti natjecatelje za kreativnost, no čini se da su i oni i žiri ostali kratkih rukava. Natjecatelji nisu dozvolili gljivama da, kao najvažnija namirnica, dominiraju u svojim jelima, a žiri je ostao bez iznenađenja i oduševljenja. Čak ih je Nenad ostavio ravnodušnim, unatoč činjenici što poznaje preko 15 vrsti gljiva i načine njihove termičke obrade, te što je žiriju pripremio čak tri vrste jela s gljivama.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Iako im je žiri rekao da gljive mogu poslužiti i sirove, svi su natjecatelji izgubili ovu glavnu namirnicu u svojim jelima – mlade su lisičarke 'ubili' s pretjeranom obradom u pećnici, vrganji su u juhama ostali preblagi ili su začini uništili okus gljiva. Iako je Natalija najviše razočarala žiri jer je austrijska kuhinja dosta utjecajna u njezinoj regiji, a ona nije pokazala veliki interes u dokazivanju toga. Međutim, ovaj je tjedan bio pun preokreta i oscilacija, pa se dogodilo da u dvoboj umjesto Natalije uđu Tanja i Đurđica.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Obje žele ostati u daljnjem natjecanju, stoga su se itekako trebale potruditi da iznenade žiri svojom izradom teme dvoboja - carskim drobljencem, ili po originalnom nazivu, Kaiserschmarrnu. Ova je slastica dobila ime po caru Franju Josipu I, a radi se o karameliziranim nasjeckanim palačinkama koje imaju nekoliko načina pripreme, te se poslužuju kao desert ili glavno jelo. U drobljenac se dodaju raznorazni dodaci poput badema, lješnjaka, voćnih pekmeza i kompota, ali se u originalni drobljenac dodaju se samo grožđice nadrobljene u rum. Na kraju se posipaju šećerom u prahu i poslužuju uz dodatak kompota od šljiva.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Iako bi trebale biti na suparničkim stranama, Tanja i Đurđica nastavile su s prijateljstvom i u dvoboju. Nervoze nije bilo niti kada je Tanja zaboravila naručiti šećer u prahu, pa joj je Đurđica priskočila u pomoć i 'posudila' namirnicu. Njihovi recepti bili su dosta slični, osim jedne razlike. Đurđica je svoju smjesu radila od tri jaja, dok je Tanjin recept tražio pet komada. Čini se da je upravo to utjecalo na odluku žirija…

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Nakon devet tjedana druženja s ostalim natjecateljima, jedna palačinka je presudila Tanji. Iako niti ona niti Đurđica nisu napravile pravi, originalni carski drobljenac, već vrlo sličnu, jednostavnu verziju tog jela zapečenog na tavi, niti jedna od njih ih nije zapekla u pećnici ili u umak dodala maslac. Stoga im je  sočnost kao jedina nijansa presudila!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Đurđicin je bio, recimo tako, sočniji od Tanjinog koji je, nažalost, ostao totalno suh“, izjavio je gostujući član žirija, Thomas Temmel.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Od četrnaest natjecatelja s početka emisije, borbu za 100.000 kuna nastavlja njih petero. Njihov posljednji tjedan prije finala bit će posvećen Italiji i njezinoj gastronomiji koja je također utjecala na hrvatsku kuhinju. Kako će se snaći u pripremi lazanja, rižota, pizze, Minestrone juhe, tiramisua, brancina i ostalih talijanskih specijaliteta, doznat ćemo već slijedeći tjedan u showu „Tri, dva, jedan – kuhaj“!

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr, a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Ana Radoš iz 'Ljubav je na selu'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba