Ostalo

Dotjerane poput Parižanki, mirisne pečene jabuke učinit će ovaj advent nezaboravnim

Često se ljepota krije u jednostavnosti, a može li jednostavnije od šake oraha, jabuke i meda? Kad zamirišu iz vaše pećnice, a potom očaraju na tanjuru, ni Coco Chanel im ne bi našla zamjerke

Marijana Markelić
03.12.2015 15:00

Sastojci za četiri osobe:

- 4 kisele jabuke

- orasi, grožđice

- 4 žlice meda

- žlica ruma

Pećnicu zagrijte na 200 Celzijevih stupnjeva.

Jabuke dobro operite, odsijecite im gornji dio (koji će nam poslužiti kako kapica),izvadite im jezgru uz pomoć nožića i čajne žličice tepritom pazite da im ne probušite dno.

Pomiješajte med i cimet, a orahe usitnite u mužaru. Smjesom oraha, grožđica, meda i cimetanapunitejabuke (toliko da smjesa viri iz njih), natakniteim odsječene vrhove s peteljkom koji neodoljivo podjsećjaju na beretkice,poredajteih u pleh ipoprskajte rumom.

Tako "dotjerane" i "namirisane" jabuke stavite u pećnicu,prethodno zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite 20-ak minuta te pustite da se ohlade.

Možete ih servirati uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Jamčimo vam da ćeljepotom zasjeniti adventski vjenčić na vašem stolu, a osim izgledom, očarat će vas mirsom i okusom.

P.S.Bilo bi dobro da u pećnicu, ispod pleha s jabukama, stavite pleh s vodom koja će isparavati i spriječiti da se jabuke jako smežuraju.