Ostalo

Drugi tjedan u znaku zagrebačke i zagorske kuhinje!

Nakon slavonskih specijaliteta, čobanca, paprikaša, šarana i čvaraka, natjecatelji kulinarskog showa RTL Televizije kreću u novu avanturu.

RTL
30.03.2014 15:24

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Nakon slavonskih specijaliteta, čobanca, paprikaša, šarana i čvaraka, natjecatelji kulinarskog showa RTL Televizije kreću u novu avanturu. Sljedeći tjedan Tri, dva, jedan – kuhaj!" će podsjetiti gledatelje na tradicionalne delicije Zagreba i Zagorja, uz veliku pomoć posebnog člana žirija, Zlatka Puntjara.

Gastro razglednica Hrvatske se nastavlja! U drugom tjednu showa Tri, dva, jedan – kuhaj" otputovat ćemo zapadnije od Slavonije, Baranje i Srijema kako bismo se upoznali s autohtonim jelima zagrebačke i zagorske regije. Trinaestero kandidata, koji se natječu za titulu najboljeg hrvatskog kuhara amatera, pripremat će tradicionalna jela središnje Hrvatske. Što je ajngemahtec s jetrenim noklicama, a što zlevka? Kako se rade vrhunski štrukli ili pire krumpir? Čime se puni purica i kako napraviti sočne mlince? Odgovore na ova i mnoga druga nepostavljena pitanja kandidatima i gledateljima dat će Željka Klemenčić i Tomislav Špiček, te njihov poseban gost koji se itekako razumije u tradicionalna jela zagorske kuhinje, Zlatko Puntijar.

Zagrebački ugostitelj, kojeg oduvijek zanima povijest naše gastronomije, vlasnik je restorana i hotela u Zagrebu, kao i najveće privatne kolekcije kuharica u Europi. Strast prema povijesti hrvatske i europske gastronomije Zlatka je natjerala da u 25 godina sakupi više od 2000 kuharica. Izučio je veliki broj učenika kuhara u svome restoranu Stari Puntijar" podno Sljemena, član je skupštine Turističke zajednice grada Zagreba, a za svoj rad primio je brojna priznanja. Osim ugostiteljstvom, Zlatko se bavi i izdavaštvom, a do sada je izdao pet vrlo vrijednih knjiga o povijesti hrvatske gastronomije.

Kome će pohani picek ili zapečene palačinke sa sirom i grožđicama zagorčati daljnji put prema tituli najboljeg hrvatskog amaterskog kuhara, doznat ćemo u novim izazovima koje donosi tjedan Zagreba i Zagorja u showu Tri, dva, jedan – kuhaj", od ponedjeljka, 31. ožujka, samo na RTL Televiziji!

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru .

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.