Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PRVI DOJAM PREDSOBLJA

Estetika i funkcionalnost hodnika

Predsoblje je jedan od najreprezentativnijih dijelova svakog interijera - u njega se najprije ulazi, a vidjet će ga baš svatko i ostavit će onaj prvi, toliko važan dojam o domu.

Image
Foto: Domus nobilis
RTL|Mirjana Mikulec/ 3.7.2012. u 13:23
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsoblje je uvod u priču o ostatku interijera. Osim estetike, važno je imati na umu i funkcionalnost ovog prostora.

U predsobljima su iznimno važne podne obloge - bez obzira je li riječ o klasičnom parketu, mramoru ili drugom materijalu, na taj se dio poda uvijek izvana donosi najviše smeća, pa je dobro izabrati tamnije, po mogućnosti “šatirane” nijanse. Isto vrijedi i za tepihe.

Bez obzira je li predsoblje veće ili manje kvadrature, s više ili manje prirodnog svjetla, stropna rasvjeta mora biti jača, nadopunjena samostojećom ili ambijentalnom stolnom lampom. Za mala predsoblja idealan je svijetao, lagan namještaj jednostavnih linija, kao i svijetli, jednobojni zidovi, dok veći prostori pružaju više mogućnosti za igre s bojama.

Image
Foto: Domus nobilis
Image
Domus nobilis

Idealan raspored namještaja u predsobljima, ostavlja dovoljno prostora za horizontalnu komunikaciju i skidanje kaputa. Uz to, važno je istaknuti da bi, kako iz estetskih tako i iz funkcionalnih razloga, predsoblje uvijek moralo biti pospremljeno i lišeno svih nepotrebnih dodataka, stoga je dobar raspored namještaja i dovoljno velik prostor za odlaganje/pospremanje stvari apsolutni imperativ!

Predsoblje je mjesto u koje bi trebalo stati nekoliko osnovnih komada namještaja:

  1. ormar za odlaganje kaputa i cipela (alternativno, vješalica, bilo da je riječ o samostojećoj ili vješalici s ugrađenim donjim ormarićem)
  2. stolica (koju će se koristiti prilikom oblačenja cipela)
  3. manja komoda ili stolić na koje će se moći odložiti ključevi, torba i sl.

Kako bi se izbjegla odlaganja kišobrana na balkon ili kupaonicu, preporuča se i stalak za kišobrane - samostojeći, kao dio vješalice ili dio ormara.

Image
Foto: Domus nobilis
Image
Domus nobilis

U malim predsobljima bitan element su veća zidna ogledala ili ogledala na ormarima i komodama jer optički povećavaju prostor, dok u prostranijim predsobljima izvrsno izgledaju igre masivnijim namještajem koji će dati osjećaj luksuza i udobnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za mala predsoblja svakako se preporučuju ugradbeni ormari s kliznim vratima, dok će u velikom predsoblju iznimno lijepo izgledati veći starinski ormar klasičnih linija, koji će dominirati prostorom.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Gdje je nestala bivša Miss Hrvatske Aleksandra Grdić?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba